Vatan Mahallesi’nden Kadınlar: Pes etmek yok, ölene kadar!
Antep Vatan Mahallesi’nden kadınlarla seçim sohbeti: Pes etmek yok!

Vatan Mahallesi Antep'in yoksul mahallelerinden biri. Bu mahallede yoğunluklu olarak, yıllar önce Siirt, Van gibi diğer bölge illerinden çeşitli sebeplerle göç eden Kürtler yaşıyor, kadınlarla gündemimiz de seçim sonuçları oluyor.

Kadınlardan biri sonuçların bekledikleri gibi olmadığını seçim sürecinde Kürtlerin dışlandığını ifade ediyor. “Biz Kürt olduğumuz için dışlanıyoruz ve bu zorumuza gidiyor. Ancak ayrımcılığa karşı biz elimizden geleni yapacağız” diyor.

Bir diğer kadın ise kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa uğramak istemediklerini söyleyerek, “Bizim zorumuza Kürt olduğumuz için düşmanlık yapılması. Bu düşmanlık niye? Arapça tabelalar var her yerde, biz de kendi dilimizde görmek istiyoruz. Çocuklarımız okuyor ama karşılığını alamıyor” diyerek anlatıyor ve birlik olma vurgusu yapıyor. Sözlerinin devamında ise şunları dile getiriyor: “Biz Kürtler özgürlük istiyoruz. Doğru yolda doğrunun yanında olduğumuza inanıyoruz. HÜDA PAR’ın Mecliste olması ise biz kadınlar için hiç iyi olmadı. Biz şimdi çocuklarımızla rahat geziyoruz ama, belki de İran gibi olacağız. En büyük baskı biz kadınlara ve kız çocuklarımıza olacak. Çocuk yaşta evliliğin önünü açacaklar. Erkeklere çok eşliliği hak görecek. HÜDA PAR’dan razı değilim.”

Kadınlarla olan sohbetimizde genç kadınlar da var. O kadar umutsuzluk yaşıyor ki çözümü yurt dışında görüyor. Sitemle ve öfkeyle “Biz bir şeyler söylesek düzelecek mi? İlk defa oy kullandım ama bir beklentim yok. Beklentim olsa da olacak mı sanki!” Onun bu umutsuzluğuna cevap yine başka bir kadından geliyor. “Pes etmek yok, ölene kadar!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gaziantep Milletvekili seçilen Sevda Karaca mazbat...

Yayın Kurulu Üyemiz, Emek Partisi listelerinden Yeşil Sol Parti Antep milletvekili seçilen Sevda Kar...

Antep'ten milletvekili seçilen yayın kurulu üyemiz...

Hepsi ve daha fazlası Sevda Karaca ile sohbetimizde...

Antepli kadınların #KızKardeşlikKöprüsü buluşması|...

Antep’te onlarca kadın Antep Ekmek ve Gül çağrısıyla ‘Kız kardeşlik köprüsüyle hayatı yeniden kuruyo...