VİP Tekstil direnişi 101’inci gününde
Gebze'deki VİP Tekstil’den sendikalı oldukları için atılan ve işe geri dönme mücadelelerinde 101 günü geride bırakan işçilere dün pek çok fabrikadan destek geldi.

Kocaeli Gebze’de kurulu olan VİP Tekstil fabrikasından sendikalı oldukları için atılan işçilerin direnişi 101. gününü geride bıraktı. Sendikalı olarak işe geri dönmek için mücadelelerini 100 gündür kararlılıkla sürdüren işçilere dün pek çok fabrikadan işçiler destek ziyaretinde bulundu.

101 gündür soğuk havaya, polis baskısına ve her türlü zorluğa rağmen mücadelelerine kararlı şekilde sürdüren işçileri, yakın zamanda greve çıkarak kazanımla sonuçlandıran Trelleborg işçileri, Sarkuysan işçileri, Gebze EYT derneği üyeleri ve başka pek çok iş yerinden işçiler ziyaret etti.

Direnen işçiler her gün işçilere selam vermek ve sendika çağrısı yapmak için çalışan işçilerin işten çıkma saatinde çıkış kapısına yürürken, dün polis tarafından engellendiler Polis, fabrika önüne gelen Deriteks üyeleri ile fabrikadan çıkan işçilerin arasında durarak iletişime geçmelerini engelledi. İşçiler buna karşın işten çıkan Vip Giyim işçisi arkadaşlarına seslendi ve sendikalı olma çağrısı yaptı.



İlgili haberler
VİP Giyim’den atılan Seher: Kadın işçiler yeter ki...

Sendikalaştığı için VİP Giyim’den atılan işçi Seher: Özellikle kadın işçilere mesajım; isterseniz ya...

Direnişteki VİP Giyim işçisi kadınlar: Kadınız, gü...

Sendikalaştıkları için işten atılan VİP Giyim işçisi kadınlar, ‘Kadın olduğumuz için ezilmeye mahkum...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden VİP Tekstil i...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, sendikalaştıkları için işten atılan ve 94 gündür direnişte olan Vİ...