Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden VİP Tekstil işçilerine dayanışma ziyareti
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, sendikalaştıkları için işten atılan ve 94 gündür direnişte olan VİP Tekstil işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Vip Tekstil İşçilerinin direnişi 94. gününde devam ederken Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, işçi kadınlarla dayanışmak için direniş çadırını ziyaret etti.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, yaptığı konuşmada “İşçilerin örgütlü mücadelesi için buradayız. Biz de VİP işçilerinin yanındayız. Kendi bulunduğumuz alanlarda, mahallemizde, derneğimizde, başka fabrikalarda, işçi kadınlar içerisinde direnişinizi anlatıyoruz" diyerek VİP işçilerinin yalnız olmadığını vurguladı.

VİP işçisi kadınların kamuoyuna yansıyan ağır çalışma koşullarını hatırlatan Doğan, birçok başka fabrikalarda da işçi kadınların aynı sorunlarla karşılaştığını dile getirdi.

Krizin yükünün özellikle kadın işçilerinin omzunda olduğunu söyleyen Doğan, “Artan kriz sadece yoksulluğu getirmiyor. Kadın işçilerin hayatında da şiddeti arttırıyor. Yaratılan işsizler ordusu karşında sendika düşmanlığı da yapılıyor. Krizi yaratanlar tüm kozlarını kullanıyorlar” dedi.

Doğan dayanışmanın da önemini vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “DERİTEKS'in mücadeleci geleneğini biliyoruz. VİP işçileri 3-5 maaşa tamah etmeyecek. Burada güvenceli çalışmayı hem kendisi hem de diğer işçiler için oturtmak zorunda. Böyle bir görevi var. Biz de bu görevi büyütmek, dayanışmayı büyütmek için buradayız. Direnişiniz, direnişimizdir. Siz kazanırsanız, hepimiz kazanacağız!”


‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYORUZ’
DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Binali Tay ise "Direnişimizin 94.günündeyiz. İki arkadaşımızda 20 yılı aşkın süredir burada çalışıyordu. İşçiler daha demokratik bir mücadeleyi, insanca çalışma koşullarını esas alıp bir mücadeleye başladı. İşçileri baskı ile, para vermeyi teklif ederek vazgeçirmeye çalıştılar. Ama hem DERİTEKS Sendikası, hem de direnişçi arkadaşlarımızın tutumu, birlikte hareket etmemiz buna izin vermedi. İçerideki usta, şef ve patron baskıları devam ediyor. Biz direnişimizde mücadele dostlarımız, emekten yana olanlar bizleri yalnız bırakmıyor. Hedefimiz arkadaşlarımızın işe iade edilmesi ve VİP Giyim işçilerinin sendikalı bir şekilde çalışmasıdır. İşveren hala işçilere sendikal mücadelenin olmaması, üyelerin istifası için para teklif ediyor. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Sendika mücadelemize yapılan baskıyı geri çekmek, işçilerin demokratik hakkını kullanması ve sendikalı bir biçimde çalışması için birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz. Ziyaretiniz için sizlere de teşekkür ederiz" diyerek mücadeleyi ve dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.
İlgili haberler
Direnişteki VİP Giyim işçisi kadınlar: Kadınız, gü...

Sendikalaştıkları için işten atılan VİP Giyim işçisi kadınlar, ‘Kadın olduğumuz için ezilmeye mahkum...

Vip Giyim işçisi kadınlar yeni yıla direnişle giri...

2019 yılı ülkede ve dünyada kadınlar için mücadele dolu geçerken Vip Giyim işçisi kadınlar da yeni y...

Polis VIP işçilerini yağmurda bıraktı

Direnişteki VIP Tekstil işçilerinin yağmurdan korunmak için kullandığı naylona polis el koydu.