Yeşilyurt mahalle sakinleri tehdit edilen muhtarlarına sahip çıktı
Adana Yeşil Yurt mahallesi Muhtarı Günay Şahin, Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı tarafından tehdit edildi, kadınlar myhtarın yanında olduklarını ifade etti.

Adana Seyhan ilçesine bağlı yaklaşık 60 bin seçmeni olan Yeşil Yurt mahallesi Muhtarı Günay Şahin, sosyal medya hesabından çöp dolu bir alanın fotoğrafını paylaşarak şikayetini dile getirmesinin ardından Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı tarafından tehdit edildiğini paylaştı. Mahalle halkı ile birlikte muhtarlık önünde basın açıklaması yapan Şahin, açıklamanın Müdür Yardımcısı hakkında şikayette bulundu. Açıklamaya katılan halk “Günay Muhtar yalnız değildir” diyerek Şahin’e destek verdi. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri Seyhan Belediye yetkililerinden tehdit değil çözüm beklediklerini aktardılar.

‘İŞÇİ ALMADIKLARI GİBİ 7 OLAN TEMİZLİK İŞÇİSİ SAYISI 3’E DÜŞÜRLDÜ’

Seyhan Belediyesiyle yaklaşık 4 yıldır sokakların temizliği konusunda sorun yaşadıklarını dile getiren Şahin; “Sokak sayımız çok fazla. Önceki dönem personel sayımız 7’ydi ve sabit süpürge aracı vardı. Bu koşullarda bile 500 adet sokağımızın temizliğinde yetersiz kalınırken personel alacaklarını söylemelerine rağmen 4 yıl geçti, personel almadıkları gibi mahallemizde personel sayısı 3’e düşürüldü” dedi.

‘GEÇ SAATTE TELEFONLA TEHDİT ETTİ’

16 Ağustos Çarşamba günü sokakların kirliliği konusunda ve az personel ile bu mahallenin temizliğinin mümkün olmadığına dair sosyal medya hesabımdan paylaşımım sonrasında gece saat 22:06 da Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı beni arayıp ‘Bir daha bizleri yazarsan sana neler yapacağımı göreceksin, diğer müdürlere benzemem’ şeklinde tehdide maruz kaldım” dedi.

‘BU TEHDİT TÜM KADINLARA, MAHALLE SAKİNLERİNE YAPILMIŞTIR’

Tehdidin şahsına değil, temsil ettiği Yeşilyurt halkına yönelik olduğunu ifade eden Şahin, “Bu tehdit tüm muhtarlara yapılmış bir tehdittir. Bu tehdit aynı zamanda tüm kadınlara yapılmıştır. Bu olayın daha üzücü yanı kadın dostu olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Sn. Akif Kemal Akay'ın olaya tepkisiz kalmasıdır. Sayın Başkan, beni gecenin 22:06 da sadece ve sadece mahalle sakinlerim arayabilir. Benim muhatabım bürokratlarınız olamaz, seçilmişliğinizi hatırlayın ve gereğini yapın. Aksi halde kadına şiddetin arttığı bu dönemde sessizliğiniz başka erkek bürokratlarınıza cesaret verecektir” dedi.

BU KONUDA BİR ÖZÜR BEKLİYORUZ

Mahallede temizlik ekiplerinin sayısının yetersiz olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Aysun isimli kadın “5 kişinin yapacağı işi bir kişiye yüklüyorlar. Verimli olamıyor. Temizlik konusunda destek alamıyoruz” dedi. Muhtarlarının yanında olduklarını ifade eden Aysun, “Günay hanım kimsenin istediği geri çevirmez. Biz vatandaşların isteği doğrultusunda belediyeye temizlik konusunda başvuru yapıyor. Ama tehditle karşılaşıyor. Bu çirkin bir şey. Saat on buçukta kadın arayıp da tehdit edilmez. Bu konuda bir özür bekliyoruz” dedi.

‘KADIN MUHTARIMIZIN ARKASINDAYIZ’

Ayşe Ateş, isimli yurttaş şunları söyledi, “Kadın muhtarımızın arkasındayız. Arkasında sadece Yeşilyurt’un kadınları dursa yeter. Düzgün bir temizlik olmuyor. Belediyeden istiyor, gönderirlerse geliyor, göndermezlerse o da yok”

Özlem isimli bir başka mahalle sakini ise şunları söyledi, “Günay hanımın her zaman arkasındayız. Çok ayıpladım. Bir kadına bu tehdit yapılmaz. Kendisinden çok da memnunum. Mahalleye her türlü ilgiyi gösteriyor ama belediyemiz geride kalıyor. O hizmeti belediyemizden bekliyoruz”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül