Zeynep Öztürk’ü zincirle boğarak öldüren eş 20 yıl hapis cezası aldı
Aydın Efeler’de 2. Sanayi Sitesindeki iş yerinde boşanma aşamasında olduğu eşi Zeynep Öztürk’ü öldüren Ercan Öztürk, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa ağır tahrik ve iyi hal indirimi uygulandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Zeynep Öztürk’ü elinden bıçakla yaralayıp, ardından zincirle boğarak öldüren Ercan Öztürk’ün ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti sanık Öztürk’e 20 yıl hapis cezası verirken, Zeynep Öztürk’ün ailesi mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Efeler Mahallesi’ndeki 2’nci Sanayi Sitesi’ndeki dükkanında inşaat malzemeleri satışı yapan 1 çocuk babası Ercan Öztürk, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Zeynep Öztürk ile boşanmaya karar verdi. 22 Mart’ta, ikili arasında iş yerinde çıkan tartışmada işyerinin kepengini indiren Öztürk, boşanma aşamasında olduğu Zeynep Öztürk’e elindeki bıçak ve zincirle saldırdı. Ercan Öztürk’ün boğazına doladığı zincir dolayarak boğduğu Zeynep Öztürk yaşamını kaybetti.

SANIK ‘ÇOK PİŞMANIM’ DEDİ

Öztürk hakkında, Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Ercan Öztürk, avukatı, öldürülen Zeynep Öztürk’ün babası Ahmet Adlı, kardeşi Osman Adlı, Adlı ailesinin avukatı ve CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz katıldı. Mahkemede avukat ve tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Ercan Öztürk ifade verdi. Sanık Öztürk, pişman olduğunu belirtip, “Keşke bu olay yaşanmasaydı. Hem kendisinden hem de ailesinden özür diliyorum. Zeynep, dükkana gelmese bu olay yaşanmazdı” dedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Öztürk’e 20 yıl hapis cezası verdi.

ZEYNEP’İN AİLESİ: KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Duruşma çıkışında, mahkemenin verdiği kararı kabullenemediklerini, itiraz edeceklerini belirten öldürülen Zeynep Öztürk’ün babası Ahmet Adlı, "Bizim istediğimizin çok altında bir ceza verdiler. Kızımın çok seveni vardı. 100 yıl ceza bekliyordum. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bir üst mahkemeye itirazda bulunacağız" dedi. Osman Adlı da , "Ablamı öldüren kişiye müebbet hapis cezası verilmesini bekliyorduk. Bu dava sonucunda sütten çıkmış ak kaşık gibi oldu. Daha önceki darp raporları göz önünde bulundurulmuyor. Neymiş başkasından gelen bir mesaj varmış eğer mesajla insan öldürülüyorsa herkes birbirini öldürsün. Bu olay bu kadar basitse sanığa 20 yıl vereceklerine, serbest bıraksınlar bundan daha iyi olurdu" diye konuştu.

KADINLAR: KARARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ise, olayın yaşandığı ilk günden beri Adlı Ailesi ile temasta olduklarını belirtip, “Duruşmaları takip etik. Ama maalesef adalet yine erkekten yana oldu. Olayı tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi namus cinayetine çevirdiler. Ölen öldüğüyle kaldı. Kendisini savunamıyor. Geride kalan ne derse bir sonuç elde ediliyor. Biz de bu davanın peşini bırakmayacağız. Aileyle birlikte gerekli itirazları yapacağız ve her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin olmadığı, çocuk istismarının olmadığı bir ülke istiyoruz. Ama bu kararlar üzerine maalesef her gün kadın cinayetleri artarak devam edecek” dedi.

Kaynak: DHA

İlgili haberler
Aydın Kadın Dayanışma Platformu: ‘İstismara karşı...

Çocuk istismarına yönelik açıklama yapan Aydın Kadın Dayanışma Platformu ‘Bu tabloyu yaratan tüm ned...

Denizli’de istismar ve kadın cinayetlerine karşı i...

Denizli’de yaşanan çocuk istismarı ve Hafize Kurban davası kadınları sokağa döktü. Kadınlar, öldürül...

Kuşadası’nda kadınlar kadın cinayetleri ve çocuk i...

TKDF Kuşadası Temsilciği ve Kuşadası Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilikle...