Zeytinime dokunma!
Zeytinlikleri bir gecede yok edebilecek yasa mecliste görüşülüyor. Bölgenin en önemli geçim kaynağı zeytin için kadınlar isyanda: “Zeytinden, yaşamdan, gelecekten vazgeçmeyiz.”

Zeytinliklerin ve meraların yatırıma açılmasının önünü açan ve geçtiğimiz hafta Sanayi Komisyonundan geçen “Ekonomi Reformu Paketi Yasa Tasarısı” bugün TBMM Genel Kuruluna geliyor. Tasarı ile zeytinlik alanlara ya da hemen yanına toz ve duman çıkaran, kimyevi atık bırakan tesislerin yapılmasının önünü açılıyor.
Ülkenin ve Edremit Körfezinin en önemli gelir kaynağı olan zeytin, “kalkınma” adı altında madenciliğe, termik ve nükleer santrallere, imara kurban edilmesin diye kadınlar isyanda. “Yasa Meclisten geçerse binlerce yıl yaşayan kutsal zeytin ağaçlarımız, zeytinliklerimiz Yırca’da olduğu gibi bir gecede kesilecek ve yerine maden ocakları açılacak, termik santraller dikilecek. Zeytin bizim yaşamımız, zeytin bizim geleceğimiz” diyorlar.
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan’ın Ekmek ve Gül aracılığıyla tüm kadınlara bir mesajı var: Yaşamdan ve gelecekten vazgeçmemek için tüm kadınlar hep birlikte #ZeytinimeDokunma diyelim...


İlgili haberler
Mevsimlik tarım işçisi kadınlar anlatıyor

Mevsimlik tarım işçisi kadınlar yaşamlarını, hayallerini, sorunlarını anlatıyor. Yıllardır sorunları...

Çay üreticisi kadınlar anlatıyor

Dünya Çiftçi Günü’nde Karadeniz’de çevre mücadelesi veren üretici kadınlara uzattık mikrofonumuzu. M...

GÜNÜN FOTOĞRAFI: Tırmıklı kadınlar

Kütahya’nın İnköy Mahallesi’nde kadınlar hayvanlarını otlattıkları meraya müze yapılmasını istemiyor...