Gülşah Kaya

İstanbul Sözleşmesi’nde ‘erteleme’, mücadelenin enerjisini boşaltma taktiği olabilir

Gazeteci Ayla Türksoy’un hazırlayıp sunduğu programda soruları yanıtlayan Avukat Gülşah Kaya, İstanbul Sözleşmesine dönük tartışmaları değerlendirdi.

Kadın avukatlar anlattı: Çocuk istismarı ve af tartışmaları

Avukat Gülşah Kaya ve Gamze Gökoğlu, Haziran ayında Meclise geleceği söylenen çocuk istismarına evlilikle af getiren yasayı konuştu.

Bakanlık Genelgeleri: Suçun ikrarı mı, politika ısrarı mı?

Bugünün güncel dayanışma ağlarından biri olan sosyal medyayı baltalamaya niyet eden bu genelgeleri “büyük bir adım, alkışlanacak bir tutum” olarak değerlendirmek AKP’nin boyasına gözümüzü sürmek olur.

Koca bir dünyanın gerçeği; KEFERNAHUM

Yoksulluk, savaş, göç, istismar, sömürü ve daha pek çok Ortadoğu gerçeğini anlatan Kefernahum filmi, bir yanıyla koca bir dünyanın gerçekliğine dayanıyor.

Mevzu bozuk psikoloji değil, bozuk çark

Kaybedecek sarayımız da yok, ejder suyumuz da. İster dış güç desinler, ister başka bir şey; Yoksulluk yüzünden intihar etmemek için, insanca yaşam için örgütlenmekten ve mücadeleden başka çaremiz yok!

Dayanışmanın gücüyle bir adım öteye

Teslim olmuş değiliz. Bunca kazanımımızdan vazgeçmek istemiyoruz çünkü. Kafamızı çevirip yok saymanın, sorunu ortadan kaldırmadığı gibi bizi yalnızlaştırmaktan başka bir sonucu olmadığını yaşıyoruz.

Kim koydu bunu buraya?

‘Ne olacak canım rendenin yeri değişmişse’ demeyin. Bir işe yaramıyorsunuz, bari çoraplarınızı nerede çıkardığınızı bilin, değilse ‘nereye koyduysan oradadır’ın derin felsefesini tiye almayın!

Bu yasalar kimin ihtiyacı?

Yasaların oluşturduğu düzen her zaman toplumsal ihtiyaçla şekillenmez. Kimi zaman bu ihtiyaç, toplumun ya da bir kesiminin refahını değil; muktedirin çıkarını temel alır.

Korkuya biat edecek miyiz?

"Korkmak insana dair ve güçlü bir duygu, fakat korkudan daha güçlü ve dönüştürücü bir his var: Cesaret. Karanlık bir sokakta yalnız başına yürümenin korkutmadığı bir gelecek yaratmak zorundayız."