AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
TGC ve Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağının düzenlediği ‘AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri’ni üç kadın gazeteci kazandı. Kadın gazeteciler ödülü tutuklu gazeteciler ve kadın hareketine ithaf etti.

BIRN (Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) ortaklaşa düzenlediği “Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” sahiplerini buldu. Birincilik ödülü “Zindaşti bombası! Burhan Kuzu ‘Tanımam’ dediği uyuşturucu baronuyla yemekte” haberiyle Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek’e, ikincilik ödülü “Ezidi Hadiya Hussein’in Hukuk Mücadelesi” başlıklı dosyası ile Gazete Duvar‘dan Hale Gönültaş’a ve üçüncülük ödülü “Türkiye’de Kürtaj Hizmeti: Fiilen Yasak” dosyası ile DW Türkçe'den Burcu Karakaş’a verildi. 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, “Avrupa Birliği (AB) Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” Ankara Gazeteciler Cemiyeti Basın Evinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene katılan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger konuşmasında, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Törende, birincilik ödülü “Zindaşti bombası! Burhan Kuzu ‘Tanımam’ dediği uyuşturucu baronuyla yemekte” haberi ile Gazeteci Zehra Özdilek’e, ikincilik ödülü “Hadiya Hüssein’in Hukuk Mücadelesi” dosyası ile Hale Gönültaş’a, üçüncülük ödülü “Türkiye’de kürtaj hizmeti: Fiilen yasak” dosyası ile Burcu Karakaş’a verildi.


İlgili haberler
Kadın gazeteci: Ofise metrobüsle gidip gelmek zoru...

Salgın sürecinde evden çalışamayan bir gazeteci anlatıyor: “Sosyal mesafeyi koru, zaten metrobüse bi...

Kadın gazeteciler ‘medyada cinsiyetçi dile hayır’...

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığı videoyla ‘Me...

Kadın gazeteciler için TGS’de ne değişti, TGS’yle...

Sendika içerisinde cinsiyet eşitliği demek medya sektörü içerisinde kadın ve LGBTİ+ bireylerin daha...