Adana Kadın Platformu: Haklarımızı korumak için mücadeleye devam edeceğiz
Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar yaptıkları eylemle İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Adana Kadın Platformunun İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı fesih kararına karşı eylemleri devam ediyor. Seyhan İlçesi Barajyolu Gençlik Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde kadınlar İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Buket Altınok, "Türkiye toplumunun yüzde 64’ünün iptaline alenen karşı çıktığı araştırmalara da yansıyan sözleşmeden çekilmek, milyonlarca kadının hayatının ve milyonların ortak iradesinin tek adamın bekasına kurban edilebileceğinin ilanıdır" dedi.

'KORUMA TEDBİRİ UYGULANMADI, KADIN CİNAYETLERİ ARTTI'

Altınok, Sözleşme'den çekilme kararının ardından kadın cinayetlerinin arttığını belirterek "Sözleşme'den çıkılmasının ardından kadınlardan, avukatlardan, kadın derneklerinden karakolların şiddet vakalarında şikayet kabul etmediğine, yargıçların 6284 sayılı kanuna göre verecekleri tedbir kararlarında yasaya aykırı şekilde delil aradıklarına, önleyici ve koruyucu tedbir talepleri reddettiklerine dair bilgiler gelmeye başladı. Her ne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü karakollarda kadınların geri çevrilmesine, koruma kararlarının uygulanmamasına yönelik ortaya çıkan haberlere 'gerçek dışı' dese de bu iddiaların bizzat yaşanan gerçekler olduğu yapılan somut haberlerle de desteklendi" diye konuştu.

Altınok, Adana’ da savcılıktan alınan “Şikayetçinin uzaklaştırma taleplerinin karşılanmasına” ve “Şikayetçinin can güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması” kararına karşı bir kadının uzaklaştırma talebinin, kolluk tarafından “yapabilecekleri hiçbir şey olmadığı, devletin her kadının başına bir polis dikemeyeceği” söylenerek uygulanmadığını, hatta ifadeyi alan polis memurunun "Savcının talimatı beni bağlamaz. Nereye istersen oraya şikayet et" dediğini, birçok ilde koroma talepleri ile ilgili “Artık o işlere biz bakmıyoruz, savcılığa ya da aile mahkemesine gidin, kanıt getirin” denildiğini, mültecilere şikayet şartı getirildiğini söyledi.

'HAKLARIMIZI KORUMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kadınların canı pahasına da olsa bu hukuksuzluklara geçit vermeyeceğini söyleyen Altınok, "Haklarımızı korumak için korkmadan, çekinmeden ve bıkmadan mücadele edeceğiz. Adana’da her perşembe başka bir yerde eylemdeyiz. Kararınızı tanımıyor, sözleşmeye sahip çıkıyoruz. İstanbul Sözleşmesi kalıcıdır, gidici olan erkek egemen zihniyetiniz ve sizsiniz" dedi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Bodrum’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için nöbet...

Bodrum’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı ‘Alanları terk etmiyoruz, nöbett...

Belediye işçisi kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirte...

Şiddet failinden avukata telefon: İstanbul Sözleşm...

Sözleşme'den çekilmenin şiddet faillerini cesaretlendirdiğine dikkati çeken Av.Rabia Özgökçe: "Şimdi...