Adana'da genç kadın otobüste taciz edildi
N.K. isimli öğrenci okula giderken belediye otobüsünde tacize uğradı.

14 Ekim günü sabah saat 08.00 sularında Adana’da belediye otobüsünde cinsel tacize uğrayan N.K. saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Taciz bilgisini paylaşan Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, şahsın bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını istiyor. 

‘BAŞKALARI DA YAŞAMASIN DİYE SESİMİ DUYURMAK İSTİYORUM’

N.K. isimli öğrenci, 14 Ekim günü saat 8 sularında okula gitmek için kullandığı 153 numaralı belediye otobüsünde orta boylu, orta kilolu bir erkek tarafından cinsel saldırıya uğradı. Taciz eden şahıs daha sonra bir başka kadına da fiziksel temas ile cinsel saldırıda bulundu. Taciz anını telefonu ile kayıt altına alan K.N. daha sonra şahsa karşı sözlü tepki gösterdiğinde ise şahıs en yakın durakta inip uzaklaştığını anlattı. Şok olduğunu ifade eden K.N. “O an vermek istediğim tepkiyi veremedim. İnsanın başına gelince anlıyormuş. Olayın geceleri rüyalarıma giriyor, beni uyutmuyor. Ben hem kendim için hem başka kadınlarda bunu yaşamasın diye sesimi duyurmak istiyorum” dedi. 

‘BU CESARETİ CEZASIZLIKTAN ALIYORLAR’

 Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, toplulukta yer alan arkadaşlarının şikayette bulunduğunu belirterek olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Belediye otobüslerinin aşırı dolu olması kadınların taciz riskini arttırdığını ifade eden Topluluk, şu açıklamalarda bulundu:

“Otobüslerde insanlar ayakta bile yer olmadığı için çok sıkışık durumda kalıyorlar ve bu durum kadınların taciz esnasında kendini savunma durumunu zorlaştırıyor. Belediyenin bu durumlar için de gereken önlemleri almalıdır. Biz kadınlar olarak güvenli bir ortamda yaşamak istiyoruz. Biliyoruz ki erkeklere bu özgüveni veren suçluları cezasız bırakan erkek egemen yargıdır, kadın düşmanı politikalar izleyen hükümettir. Kadınların tacize, tecavüze, şiddete uğramadığı bir dünya inşa edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül