AFAD'ın İskenderun'da çadırlarımıza el koyması Meclis gündeminde
İskenderun'da kurduğumuz çadırlara AFAD tarafından el konmasını, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm Meclis kürsüsünden gündeme getirdi.

İskenderun’un Mustafa Kemal Mahallesi’nde BİRTEK-SEN, DİSK/Gıda-İş, İletişim-İş, Ekmek ve Gül, ODTÜ Mezunları Derneği, Rotary Kulübü, Emek Partisi ve pek çok gönüllü kuruluşun kurduğu çadırlar, Ekmek ve Gül’ün kadın ve çocuklar için etkinlik çadırları, sağlık çadırları, ülkenin dört bir yanından gönderilen dayanışma malzemelerinin depolandığı çadırları AFAD tarafından kaldırıldı. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm Meclis kürsüsünden konuyu gündeme getirdi. Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gülüm, "Diyorsunuz ki '6 Şubat depreminin sınanmasından başarıyla çıktık,' kalplerimizi ellerimizle birleştirerek yaralarımızı sardık. Evet kısmen bir sarma oldu, ama sizin ne kalbiniz ne elleriniz orada yoktu. Zira bir kalbiniz kaldığını da zannetmiyoruz.


Yaraları kim sardı biliyor musunuz? Halk sardı. Halkın dayanışması sardı. Depremin ilk saatinden itibaren halk vardı. Demokratik kitle örgütleri vardı, vatandaşlar vardı ama siz yoktunuz. Buna rağmen bir başarı hikayesi yazıyorsunuz. Hangi hakla yazıyorsunuz? Biraz utanmanız olsun" dedi. Çadırları satan Kızılay Başkanı'nın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Gülüm, "Çadırları satan Kızılay'ın başkanının istifa etmesi gerekirken yanınıza alıp poz verdiniz. Sorumluların istifa etmesi gerekirken utanmadan milletvekili olduğu için istifa etmiş. Ne zaman 'Bu kadarı da olmaz' dersek bunların hepsi sizden çıkıyor" diye konuştu.

"Hakkınızı yemeyelim var olduğunuz yerler de vardı" diyen Gülüm, şöyle sıraladı: "Engellemede vardınız. Yardımlara el koymada vardınız. Son olarak da Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyasının çadırlarına el koymada yine sizi gördük. İzmir Bayraklı'da 2020'de yaşanan depremden sonra geçici barınma merkezinde yaşamını sürdüren depremzedelerin, Valilik kararıyla çıkarılmasında sizleri gördük."
"Dünya lideri" söylemlerine de değinen Gülüm, "Hani siz dünya lideriydiniz? Hani her ülkeye yardım götürüyordunuz? Hani sizden büyük kimse yoktu? Peki kendi halkınıza gelince mi yok oldunuz?" diye sordu.

Fotoğraf: HDP

İlgili haberler
AFAD, İskenderun'da çadırlarımıza el koydu: #Kızka...

AFAD, İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi’nde depo olarak kullandığımız çadıra, kadın- çocuk çadırlar...

İskenderun emek ve demokrasi güçleri çadırlarımızı...

İskenderun’daki emek ve demokrasi güçleri, bizim de içerisinde yer aldığımız gönüllü çadırlarının Ka...

Çadırlarımızın kaldırılmasına depremzedelerden tep...

AFAD'ın İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi'nde bizim ve diğer gönüllülerin çadırlarının kaldırılması...