Akar Tekstil Kadın Komisyonu, ‘Şiddete Hayır’
Akar Tekstil’de Deriteks tarafından oluşturulan kadın komisyonu ilk çalışmalarına 25 Kasım’da başladı.

Deriteks Sendikası’nda örgütlenen İzmir’in en büyük hazır giyim üreticilerinden Akar Tekstil’de toplu is sözleşmesi yapıldıktan sonra kurullar ve komisyonlar çalışmalarına başladı. Ağırlıklı olarak kadın işçilerin çalıştığı fabrikada ilk olarak, her bölümden bir araya gelinen işçi kadınlarla kadın komisyonu kuruldu.

Kadın komisyonu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.


İzmir Çiğli’de ve Manisa Kula’da bulunan Akar Tekstil işçileri hazırladıkları dövizlerle farkındalık yaratmak amacıyla öğle arası bir araya geldi. Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz “Ülkemizde en büyük sorunların başında kadına yönelik şiddet geliyor. Rakamlara baktığımızda her geçen gün kadına yönelik şiddet ve ölüm olayları artmaktadır. Sendika olarak kadın arkadaşlarımızın toplumdaki yerini önemsiyoruz ve özellikle sektörel düzeyde baktığımızda kadın işçilerin yoğunluğu ve işyerlerinde onlara özgü sorunların olduğunu biliyoruz” dedi.

Sendika olarak hem sendikada pozitif ayrımcılığı savunmak hem de fabrikalarda bunun hayata geçirilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Alagöz, “En son İzmir’de örgütlü olduğumuz Akar Tekstil’de işyerinin sosyal sorumluluk departmanı ile ortaklaşa yaptığımız ‘bu fabrikada kadına şiddet yoktur’ çalışmamız işçiler içerisinde olumlu karşılandı. Ayrıca bağlı bulunduğumuz küresel sendika İndustriall tarafından dünya çapında düzenlenen ‘kadına şiddete hayır’ kampanyasını da ülkemizde yayacağız. Akar tekstilde yaptığımız temsilcilik seçiminde temsilcilerin yarısını kadın arkadaşlardan oluşmasını zorunlu kıldık. Sendika olarak ilerleyen günlerde bu konu hakkında daha çok etkinlikler yapma kararı aldık” diye konuştu.

İlgili haberler
İzmirli kadınlardan çağrı: Çocuklarımızı yaşatmak...

İzmir Kadın Platformu artan çocuk istismarlarına karşı İzmirli kadınları sokağa çağırıyor.

Flormar işçilerinden 25 Kasım çağrısı

Gebze Kadın Platformu sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Flormar işçilerine dayan...

25 Kasım 2018| Şiddete, eşitsizliğe, sömürüye karş...

Ülkenin dört bir yanında şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı sokaklara çıkan kadı...