Yamanlar’da 25 Kasım etkinliği
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kadınlar İzmir Yamanlar Cemevi’nde bir araya geldi.

Cemevi Kadın Kolları Başkanı Şefika Katı’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, Genel-İş 7 No’lu Şube Sekreteri Özgür Genç, çalışma yaşamında kadınların karşılaştığı zorluklar ve ekonomik krizin kadınlar üzerindeki etkilerine değindi. 25 Kasım’ın ortaya çıkış hikâyesini ve Mirabal kardeşlerin mücadelesini anlatan Genç, kapitalizmde kadınlara bakışı ve bütün bu olumsuzluklara karşı mücadele yol ve yöntemlerini dile getirdi.

Avukat Cevriye Aydın da, şiddete uğrayan kadınların hukuki olarak yapabileceklerini anlattığı konuşmasında Türkiye’nin de imzası bulunan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasalara ilişkin bilgiler verdi. Aydın, yasalarda yeterli denilebilecek düzenlemeler olsa bile uygulamadaki sorunlar ve iktidarın kadına bakışı yüzünden kadına yönelik şiddetle etkili bir mücadele yürütülmediğine dikkat çekti. Aydın, yasaların uygulanması için bile kadınların birlikte ve dayanışma içinde mücadele etmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

İlgili haberler
Genel İş İzmir 7 No’lu Şubeden 8 Mart etkinliği

DİSK/Genel İş İzmir 7 No’lu Şube eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmek için 8 Mart Dünya Emekçi...

25 Kasım 2018| Şiddete, eşitsizliğe, sömürüye karş...

Ülkenin dört bir yanında şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı sokaklara çıkan kadı...

Akar Tekstil Kadın Komisyonu, ‘Şiddete Hayır’

Akar Tekstil’de Deriteks tarafından oluşturulan kadın komisyonu ilk çalışmalarına 25 Kasım’da başlad...