Antalya Kadın Platformu: Rabia Naz Dosyası Kapatılmaz!
Antalya Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Rabia Naz davasının kapatılmasına tepki göstererek ölümünün açığa kavuşturulmasını talep etti.

Antalya Kadın Platformu, 2018 yılında şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesinin ardından Attalos Heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  

Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar Rabia Naz'a ne olduğunu sorarak "Rabia Naz Dosyası Kapatılmaz" dedi.

Platform adına basın metnini okuyan Fatma Kayaoğlu, Rabia Naz'a ne olduğunu araştıran, katillerinin açığa çıkmasını isteyen herkese karşı yıldırma politikası işlendiğini ifade ederek "Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı günlerde olayı Twitter'a taşıyarak Türkiye gündemine duyuran gazeteci ülkemizi terk etmek zorunda kaldı" dedi.

Rabia Naz'a ne olduğunu soran liselilerin yaka paça darp edilerek gözaltına alındığını hatırlatan Kayaoğlu "Tüm bu yıldırma politikalarına rağmen susmayan birileri var. Kadınlar! Biz kadınlar çocukların öldürüldüğü, istismar edildiği, çocukluklarının çalındığı bu düzenle uzlaşmayacağız. İstismara karşı yükselttiğimiz bayrağımız aynı zamanda çocuk katillerine karşı bir isyan ve mücadele bayrağıdır. Katillerden ve onları koruyan siyasi ayaklardan korkmuyoruz" diye konuştu.

Rabia Naz dosyasının ne kamuoyu vicdanında ne de kadınların mücadelesinde kapanmadığını vurgulayan Kayaoğlu "Rabia Naz'a ne olduğu ortaya çıkana kadar, katilleri gerçek adalet ile cezalarını alana kadar bu olayı kapatmaya meyleden her bir kişi ve kurum yargılanana ve bu sistemi besleyen büyüyen sırtını sıvazlayan iktidar yerle bir edilene kadar mücadelemiz sürecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili haberler
Kadınlar ‘Rabia Naz’a ne oldu?’ diye soracak

Şüpheli şekilde ölen Rabia Naz’ın dosyasının kapatılması üzerine Giresun Kadın Platformu karara tepk...

Rabia Naz’ın elbisesinde lastik izine rastlandı

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın elbisesinde araç izine rastlandı. Baba Şaban Vatan, ‘...

Mahkeme, Rabia Naz'ın babasının akıl sağlığını sor...

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, 3 hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine akıl s...