Avcılar Kadın Platformu Musa Orhan’ın tahliye edilmesini protesto etti
Avcılar Kadın Platformu İpek Er’e tecavüz ederek ölümüne neden olan Musa Orhan’ın tahliye edilmesini protesto etti. Kadınlar, ‘İktidarın cezasızlık politikalarından cesaret alınmaktadır’ dedi.

İstanbul’da Avcılar Kadın Platformu’nun çağrısıyla Avcılar Marmara Caddesi’ndeki Deprem Anıtı önünde bir araya gelen kadınlar, Musa Orhan’ın serbest bırakılmasını, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti. 

“İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ve “Musa Orhan tutuklansın” yazılı pankartları taşıyan kadınlar, sık sık “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet”, “Kadınlar Birlikte Güçlü”, “Susmuyoruz Korkmuyoruz İtaat Etmiyoruz” sloganları attı.

‘ORHAN’I TAHLİYE EDEN AKIL ERKEK DEVLET AKLIDIR’

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen 7 No’lu Şube Kadın Sekreteri Gamze Yıldırım, ataerkil güç ilişkilerinden beslenen erkek şiddetinin her geçen can almaya devam ettiğini kaydetti.

Musa Orhan’ın tahliyesine itiraz eden Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının itirazının reddedildiğini hatırlatan Yıldırım, “Musa Orhan’ı tahliye eden akıl, erkek devlet aklıdır ve iktidarın cezasızlık politikalarından cesaret almaktadır. Biz bu erkek devlet aklını, Nadira Kadirova’dan, Seda Kurt’un ve ismini dahi sayamadığımız onlarca kadının katledilmesinden biliyoruz” dedi.

İktidar partisi temsilcilerinin her fırsatta kadın kazanımlarını hedef aldığı ve sürekli kullanılan ayrımcı ifadelerin kadın katillerini daha fazla cesaretlendirdiğine dikkat çeken Yıldırım, “Eril yargının şiddet faillerini cezasız bırakması ve katillere verilen iyi hal indirimleri şiddet tehdidi altında yaşam süren kadınlara yenilerini ekliyor. Şiddetten kurtulmak için kolluğa ve yargıya başvuran kadınların yetersiz alınan ya da alınmayan önlemler nedeniyle korunamaması kadınları daha fazla çaresizliğe itiyor” diye konuştu.

Kadınların kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılara dikkat çeken Yıldırım, “Bahsedildiği gibi aileyi parçalayan İstanbul Sözleşmesi ve sözleşmeyi savunanlar değil, erkek şiddeti ve bu şiddeti önlemek için oluşturulan sözleşmenin gereklerini yerine getirmeyenlerdir. İstanbul Sözlemesi’nin nefret diliyle beslenen ırkçı, gerici kesimlerce hedef alınmasının nedeni sözleşmenin ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, medeni hal, göçmenlik statüsü gibi nedenlerle hiçbir kesimin ayrımcılığa uğramamasını temin etmesidir” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRSİN’

Yıldırım, şöyle devam etti: “Biz kadınlar olarak yaşamlarımızdan, haklarımızdan eşit ve özgür yaşam mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Herkesi evde, işte, sokakta yaşamlarımızı kuşatan şiddete karşı yükselen kadın isyanını sahiplenmeye, iktidarı ise İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek yerine gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: pirha.net

İlgili haberler
İpek Er’in annesi: İçim yanıyor, uzman çavuş en ağ...

Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan İpek Er’in annesi Hakime Kılıç, ‘İçim yanıyor d...

İpek Er’in babası: Evimizden tekrar cenaze çıktı

Bugün bizim evimizden tekrar cenazemiz çıktı, yüreğimiz yanıyor. Katil elini kolunu sallayarak tekra...

İpek Er’in annesi: Devlete ve belindeki silaha güv...

İpek Er’in annesi Hakime Kılınç, Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına isyan etti: Sağ olduğum sürece...