Avukat Sevil Aracı: Toplanan deliller ceza almasını gerektiriyor
Apartman görevlisinin çocuğunu 4 yıl boyunca taciz eden yöneticinin yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Duruşmada tanıkları dinlenirken sanığın ev hapsinin devamına karar verildi.

Adana’nın Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin 15 yaşındaki kız çocuğunu 4 yıl boyunca taciz ettiği belirtilen 60 yaşındaki Apartman Yöneticisi C.S’nin “Çocuğun cinsel istismarı ve basit tehditle” yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşmada sanığın ev hapsinin devamına karar verilerek son bir tanığın dinlenmesi için duruşma 11 Mayıs tarihine ertelendi.

Duruşmada dinlenen çocuğun arkadaşı olay duyulmadan önce C.S. tarafından istismar edildiğini kendisine anlattığını söyledi. Sanığın talebi ile dinlenen tanık ise sanık C.S.’nin kendisine çocuğun ablasının kendisinden para ve elbise almasını talep ettiğini, almazsa böyle bir iftira atacağını söylediğini iddia etti.

TANIK İFADELERİ ÇOCUĞUN ANLATIMINI DOĞRULUYOR
Duruşma sonrası görüştüğümüz müşteki avukatı Sevil Aracı, sanığın talep ettiği tanığın anlattıklarının olayın duyulmasından sonra gerçekleştiğini belirterek olayın duyulması üzerine suçunu örtmek için sanık için bu yalana başvurduğunun açık olduğunu söyledi. Bu duruşmada çocuğun yaşadıklarını anlattığı arkadaşının ve bir komşusunun da dinlendiğini ifade eden Aracı, “Onların anlatımlarından da aslında çocuğun anlattıklarının gerçek olduğunun ortaya çıktığı kanaatindeyiz. Arkadaşına olayı ortaya çıkmadan daha önce anlatmış olması ve arkadaşının da kendi annesine bu durumdan bahsetmiş olması çocuğun anlatımlarını daha da doğrulamış oldu” dedi. Delillerin toplandığını, önümüzdeki celse ya da sonraki celsede karar çıkmasını beklediklerini dile getiren Aracı, “Kararın sanığın cezalandırılması yönünde olacağını düşünüyoruz. Şimdiye kadar toplanan delilerden olayın gerçekleştiği anlaşılıyor” diye konuştu.

'EZİLENLER İÇİN ADALET YOK MU?' 
Adana’da apartman görevlisi bir ailenin kızı apartman yöneticisi tarafından 4 yıl boyunca tacize uğradı. Yeni yöneticiler de tacizden şikayetçi olan aileye “burada çalışamazsınız” dayatmasında bulundu. Tacize maruz kalan kızın ablası yaşananları Ekmek ve Gül’e anlatmış, “Bizim bir değerimiz yok. Adamın iki dairesi varsa ve her biri 500 bin lira ediyorsa tacizci de olabilir, tecavüzcü de olabilir, mülkiyet insana her hakkı veriyor. Herkes bize bulaşmasın diyor. Kimse umursamıyor. Çok vicdansız bir yaklaşım olarak görüyorum bunu.” demişti.
APARTMAN YÖNETİCİSİNİN TACİZİNE UĞRAYAN ÇOCUK ANLATIYOR…
Tacize uğrayan A. Y'de yaşadıklarını “Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker anlattım yaşadıklarımı. Her anlattığımda da tekrar yaşadım…” sözleriyle anlatmıştı. 

İlgili haberler
Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anla...

“Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker a...