Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık susmak istemiyorum
HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin tacize uğrayan A.Y’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan A.Y. artık susmayacağını söyledi.

Adana’da Güzelyalı Mahallesi’ndeki bir apartman yöneticisinin 20 yıldır aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunması Meclis gündemine yansımıştı. Konuyu Meclis’e taşıyan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu aileyi ziyaret etti. Tacize uğrayan A.Y. kadınların dayanışmasının güç verdiğini, artık susmak istemediğini söyledi.
Ziyarette konuşan apartman görevlisi baba M.A ‘’Biz 20 yıl önce Niğde’den Adana’ya geldik, burada çalışmaya başladım. Çok zor şartlarda çalıştım, her şeye göğüs gerdim çocuklarım okusun bir yerlere gelsin diye hep sabrettim. Ama bu olay kabul edebileceğim bir şey değil. Ben her şeye çocuklarım için katlandım, ama çocuğuma yapılan bu şeyi kabul edemem” dedi.
Meral Danış Beştaş da ailenin yanında olduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını vurguladı. “Duruşunuz çok saygın bir duruş. Tabii ki siz haksızlığa karşı durmaya karar vermişsiniz, bizim amacımız bu ahlaksızlığı deşifre etmek ve sizin yanınızda olmak. Bir baba olarak sizin bu yaptığınız çok değerli. Sineye çekip kalmamışsınız. İlk zamanlar sıkıntılar yaşasanız da hiçbir mücadele zorlanmadan kazanılmaz.”

‘SEVDİYSE DEDEN GİBİ SEVMİŞTİR’ DİYORLAR
Apartman yöneticisinin 4 yıl boyunca tacizine maruz kalan A.Y. de tüm yaşananların yanı sıra apartmanda kimsenin kendisine destek olmadığını hatta olaydan kendisinin suçlandığını söyledi. ‘’Ben bu apartmanda doğdum. Sen bizim kızımızsın dediler, ama benim aleyhime ifade veriyorlar. Dün herkes teyzem, amcamdı; bugün hiçbiri yanımda değil. ‘Sevdiyse deden gibi sevmiştir’ diyorlar kimse arkamda değil‘’ dedi. Ziyaretin kendine güç verdiğini belirten A.Y. akrabalarının ve tanıdıklarının karşılarında olmadığını ama yanlarında da olmadığını ifade etti. Kadınların dayanışmasının kendini güçlendirdiğini söyleyerek “3 haftadır tanımadığım insanlar, Avukat Sevil Aracı sürekli arıyor, yanımda duruyor. Sizin gibi insanlar sadece bana inanıyor bana destek oluyor’’ dedi. A.Y. şöyle devam etti: “Ben yıllarca sustum. 5 yıl boyunca kimseye bir şey söyleyemedim, olayı sakladım, Babama söylesem babam adamı vurur, annem köye gider, bizi de yurda verirler diye korktum; ama şimdi babam arkamda sizler arkamdasınız artık susmak istemiyorum.”

İlgili haberler
Adalet bunun neresinde?

Kız çocuğu 4 yıl boyunca apartman yöneticisinin tacizine uğradı, tacizci tutukladı. Sonrasında aile...

Tacizciye ‘ev hapsi’ meclis gündeminde

Adana'da taciz zanlısı apartman yöneticisinin tacize uğrayan çocuğun yaşadığı apartmanda 'ev hapsine...

Tacizci yöneticinin ailesinden komşulara saldırı

Adana’da 15 yaşındaki kızı taciz eden apartman yöneticisinin oğlu komşularının çocuklarına saldırara...