Aydınlı kadınlar: Aysel Tuğluk hafızasını, Türkiye vicdanını ve insanlığını kaybediyor
Tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çeken Aydın Kadın Dayanışma Platformu, ‘Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılsın’ dedi.

Aydın Kadın Dayanışma Platformu, tutuklu bulunan ve yakalandığı demans hastalığı nedeniyle sağlık durumu kötüye giden siyasetçi Aysel Tuğluk için basın açıklaması düzenledi. Aydın Kent Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar için özgürlük. Cezaevleri ölüm evleri olmasın” pankartı açılırken, açıklamayı kadınlar adına Hale Dalkıran okudu.

“Tuğluk'un hafıza kaybı yaşamasının müsebbibi devletin inkar, imha, asimilasyon ile Kürt düşmanlığı politikalarıdır. Tuğluk'un hastalığının birincil sorumlusu tekçilik rejimiyle saltanatını sürdüren iktidardır” diyen Dalkıran Aysel Tuğluk’un hafızasını, Türkiye’nin ise vicdanını ve insanlığını kaybettiğini söyledi.

‘ÖLÜM SİYASETİNE KARŞI YAŞAM SİYASETİNİ SAVUNACAĞIZ’ 

Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar için adalet istediklerini ifade eden Dalkıran, “Aysel Tuğluk yalnız değildir. Adalet Bakanlığına sesleniyoruz; Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılmalı, aksi halde yaşanacak herhangi olumsuz bir durumda sorumlusu sizsiniz. Kadınlar için adalet diyerek, cezaevinde hasta tutsaklar başta olmak üzere, siyasi rehine olarak tutulan tüm kadınları mücadelemiz ve direnişimizle çıkartacağız. Hep birlikte Aysel Tuğluk şahsında, tutsak edilen kadınlara dayatılan ölüm siyasetine karşı yaşam siyasetini savunacağız” dedi. 

Fotoğraf: Aydın Kadın Dayanışma Platformu


İlgili haberler
Aysel Tuğluk'un durumu ATK’de yeniden incelenecek

Kadınlar ve kadın örgütlerinin 'Aysel Tuğluk serbest bırakılsın!' tepkisi üzerine Aysel Tuğluk'un du...

İzmirli kadınlardan Aysel Tuğluk’a dayanışma kartı

İzmir Kadın Platformu: 'Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel içi...

Aysel Tuğluk ve hasta mahpuslar için kadınların ça...

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan ancak tüm çağrılara rağmen tahl...

Aysel Tuğluk ve cezaevindeki hasta mahkumlar neler...

Aysel Tuğluk’un sağlık durumunu ve cezaevindeki siyasi tutukluların yaşadıklarını Eski HDP Diyarbakı...