İzmirli kadınlardan Aysel Tuğluk’a dayanışma kartı
İzmir Kadın Platformu: 'Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz. Aysel için geç kalmış olmak istemiyoruz.'

İzmir Kadın Platformu (İKP), Aysel Tuğluk ve hasta tutuklulara özgürlük talebiyle dayanışma kartı gönderdi. Konak PTT önünde bir araya gelen kadınlar hazırladıkları dayanışma kartlarını yollamadan önce basın açıklaması gerçekleştirdi.

İKP adına açıklamayı okuyan Evrim Çakır, Aysel Tuğluk’un kadın mücadelesinin kıymetli bir parçası olduğunu söyledi.

Aysel Tuğluk milletvekili kimliğiyle yaptığı, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki konuşmaları nedeniyle yargılandığını ve yıllardır cezaevinde tutulduğunu hatırlatan Çakır, “Yetkili yerel sağlık kurumları tarafından cezaevinde yaşayamayacağı yönünde aylar evvel görüş bildirildiği halde, İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporuna dayanarak tutsaklığı sürdürülüyor. Cezaevi koşullarında iyileşmesi mümkün olmadığı gibi sağlığı her geçen gün geri döndürülemez biçimde kötüye gidiyor” dedi.

‘AYSEL İÇİN GEÇ KALMIŞ OLMAK İSTEMİYORUZ’

“Aysel’in hayatının bu şekilde riske edilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Seyirci olamayız. Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz. Aysel için geç kalmış olmak istemiyoruz. Gözyaşı dökmek istemiyoruz” diyen Çakır, geç olmadan Aysel Tuğluk için ve onun şahsında tüm hasta mahpuslar için özgürlük istediklerini söyledi.
54 ülkeden 6 binden fazla imzayla devam eden Aysel Tuğluk’a Özgürlük kampanyasını da hatırlatan Çakır, “Aysel Tuğluk’un yaşadığı ağır hastalığa ilişkin yetkili sağlık kurumlarının hazırladığı ‘cezaevinde kalamaz’ raporlarının dikkate alınmasını, hukuka, insan haklarına uygun bir karar verilmesini, Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumuna görevlerini hatırlatıyor, Aysel Tuğluk’un sağlığının geri dönülemez biçimde zarar görmesinden bizzat sorumlu olduklarını bir kez daha dile getiriyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
52 ülkeden 6 bini aşkın kadın Adalet Bakanlığı ve...

Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın imzasıyla Adalet Bakanlığına ve Adli Tıp Kurumuna çağrı yapa...

'Aysel Tuğluk İçin Özgürlük' isteyen kadınların sa...

Aysel Tuğluk'a Özgürlük İçin 1000 Kadın diyerek yola çıkan kampanya 4 günde farklı ülkelerden, mesle...

Sincan Cezaevinde kadınlar adeta eziyeti yaşıyor

Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde kadın tutukluların avukatlara anlattıkları, cezaevlerindeki baskıyı g...