Bağımsız aday Reyhan Başaran, kadınlarla buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Reyhan Başaran Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneğinde kadınlarla buluşarak krizi ve seçimleri konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Reyhan Başaran Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneğinde kadınlarla buluştu. Dernek üyesi kadınlar yerel yönetimler de söz sahibi olamadıklarını, yönetenlerin kendilerine sormadan pek çok karar aldığını dile getirdi.

Dernek yöneticisi Gülay Güneş, “Engelli bir çocuğum var otobüs şoförleri bile sıkıntı yaratıyor otobüse bindiğimde, çalışmak istesem çocuğumun engelli parası kesiliyor. Ekonomik açıdan her geçen gün kötüye gidiyoruz” dedi. Filiz adlı bir dernek üyesi ise “Çocuğumun okulu yardımcı kitap istiyor 500 TL sadece kitaba vermemiz isteniyor. Ekonomi her açıdan bizi çok zorluyor, pazarda tane ile alışveriş yapıyoruz” diyerek özetledi durumunu.

Daha önce CHP’ye oy verdiğini belirten kadınlar da “Şimdi CHP aday çıkarmadı İyi partiye oy vermemiz söyleniyor, vermeyeceğiz” diye tepkilerini dile getirdi.

‘KADINLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRACAK HİZMETLER ÜRETECEĞİZ’
Reyhan Başaran ise “Mevcut yerel yönetimler kadınların yaşamını kolaylaştıracak hizmetler üretmiyor, kadınların çocuklarını bırakabilecekleri kreşler yok, engelliler için merkezler yok, kısacası kadınların iş yaşamına girmesini kolaylaştırmak adına yapılan bir şey yok. Şiddet gören kadınlara rehberlik edecek merkezler yok biz bütün bunları birlikte gerçekleştireceğiz. O yüzden de adaylığımzı koyduk” şeklinde konuşarak kadınlardan destek beklediğini ifade etti.

İlgili haberler
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Reyha...

Emek Partisinin desteklediği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, ada...

DOSYA| Yerel seçimlere doğru kadınlar

Kadınlar nasıl bir yerel yönetim istiyorlar, talepleri ne, kadın adaylar neler vadediyor? Yerel seçi...

Reyhan Başaran: Talepleri karşılayacak bütçe de ka...

“Seçeneksiz değilsiniz. Emekçilerin de bir seçeneği var, ben işçilerin, emekçilerin ve kadınların ad...