Batıkent’te kadınlar dayanışma aşuresinde buluştu
Yenimahalle’de bir sitede bir araya gelen kadınlar, yönetim bürosunda aşure yaptı. Aşure yapan kadınların için bir araya gelmek önemliydi. Kadınlar hayat pahalılığı ve zamlardan da dert yandı.

Batıkent semtindeki Kardelen -Umuda Bakış sitesinde aşurelerini imece usulü yapan kadınlar site sakinlerinden para toplayarak dayanışma içinde aşurelerini dağıttı.

Bir yandan sohbet ederken diğer yandan da şarkılarını türkülerini eksik etmeyen kadınların gündeminde her gün artan zamlar vardı. Kadınlar, bu pahalıklıkta yakında fotosentez yaparak yaşayacağız” diye konuştu. Ekmeğe gelen zamlarla ilgili de düşüncelerini paylaşan kadınlar “Elektriğe, doğal gaza, una zam varsa ekmeğe de zam gelir. Ama ekmeğe gelen zammı geri çektiler o zaman elektrik ve doğalgaz zammını da geri çekebilirler” şeklinde konuştu.

Bu arada başka bir kadın arkadaş ise “Zaten çok gergin günler geçiriyoruz, biraz neşeli şeyler söyleyin” uyarısını ihmal etmedi. Sonrasında, hep birlikte ve bir ağızdan söylenen türkülere yerini bıraktı. Bir arada vakit geçirmekle kendilerini iyi hisseden kadınlar, yeni buluşmalar yapma kararı aldı.

İlgili haberler
GÜNÜN DAYANIŞMASI: Kadınlar aşure gününde buluştu

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinde kadınlar aşure gününde buluştu. Aşure etkinliği için bir aray...

Dayanışmanın gücüyle bir adım öteye

Teslim olmuş değiliz. Bunca kazanımımızdan vazgeçmek istemiyoruz çünkü. Kafamızı çevirip yok saymanı...

Kriz kış hazırlığını da, aşureyi de vurdu

Aşure dağıtan tüm kadınların yüzünde hep aynı gülümseyiş var. Bazen birbirimize selam dahi veremeden...