Boşanmak istediği için ölüm tehdidi alan kadınları devlet ne zaman koruyacak?
Boşanmak istediği için koruma ve uzaklaştırma kararına rağmen kadınlar şiddete, saldırıya, ölümle tehdide maruz kalmaya devam ediyor. Kadınların ‘yaşamak istiyorum’ çığlıkları büyüyor.

Twitter’da her gün başka bir kadının ‘yaşamak istiyorum’ çığlığı karşımıza çıkıyor. Bu kez Kocaeli’den bir kadın, Anna Butım boşanmak istediği, hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttığı erkek tarafından falçatayla saldırıya maruz kaldığını ve bu saldırının ardından yüz felci geçirdiğini yazdı. Fail Mesut Öztürkmen tarafından ölüm tehditleri alan Anna, “Sesimi duyan yardım etsin lütfen. Yaşamak istiyorum. Çok korkuyorum boşanma davam olan uzaklaştırma kararı olan adam bana bunu Aqua Florya AVM’de falçata ile yaptı. Yüzümü defalarca kesti. Beni hala ölümle tehdit ediyor. Yüzüm felçli kaldı” dedi.  

“MesutÖztürkmentutuklansın” etiketi ile emniyetten yardım isteyen Anna, “Karakolda olmasına rağmen çıkınca beni öldüreceğini yazıyor. Çok korkuyorum. Instagramdan yazan bayanlara bile telefon numaramı veremiyorum. Haziran ayından beridir boşanmaya çalışıyorum ve ondan kaçmama rağmen kimse bir şey yapamıyor. Allah’ım sadece sana sığınabilirim. Koru beni” dedi.

Anna'nın sosyal medyadaki feryatlarının ardından Mesut Öztürkmen tutuklandı. Mesut Öztürkmen'in emniyette intihara teşebbüs ve tehdit suçundan suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı erkeğin saldırısına uğrayan kadın devlet tarafından korunmadı. Hastanede tedavi gördüğü sürede dahi ölüm tehditleri almaya devam etti Anna, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra tutuklama ancak gerçekleşti! 

DEVLET DAHA NE KADAR KULAK TIKAYACAK!

Yasaların uygulanmamasının sonucunu kadınların canıyla ödediği her bir gün Anna’nın yaşadıklarının bir benzerine tanık oluyoruz. Anna gibi yaşama çığlığını duyurmaya çalışan bir başka kadınsa Denizli’den Şerife B. Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, şiddet gördüğü için boşanmak isteyen ve davası süren 52 yaşındaki Şerife B, nafaka borcunu ödemeyen eşi Süleyman B. hakkında icra işlemi başlattığını bu nedenle tehdit edildiğini, 4 kez koruma kararı aldırmasına rağmen öldürülmekten korktuğunu söyledi. 3 çocuk annesi Şerife B., eşinin kendisini 2 yıl önce demir çubukla dövdüğünü, sonunun öldürülen diğer kadınlar gibi olmasını istemediğini söyledi. Kadınların kazanılmış hakkı olan nafaka hakkının kaldırılması iktidar tarafından sürekli olarak gündeme getirilirken, kadınları şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 de boyna hedefe konuyor.

Boşanma davası süren kadın: Öldürülmekten korkuyorum

KADINLAR YAŞAMAK İSTİYOR!

Kadınların ‘yaşamak istiyoruz’ çığlığı her geçen gün daha da çoğalırken, devlet şiddetin azaldığını söyleyen açıklamalar yapıyor. Ancak koruma ve uzaklaştırma kararına rağmen saldırıya uğrayan ve ölüm tehditleri alan kadınların akıbetine ya da korunmasına dair bir adım atılmıyor. Neredeyse her katledilen kadının ardından; kadının sessiz kalmadığını, şikayetçi olduğunu, kurtulma çaresi aradığını ancak devletin korumadığını görüyoruz.

Sosyal medyada kadınlar Anna ve Şerife gibi sesini duyurmaya çalışan kadınların öldürülmeden failler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını, kadına yönelik şiddet suçlarında faillerin serbest bırakılmamasını ve kadınların korunmasını talep ediyor. Bu talep görülsün, Anna, Şerife ve tüm kadınların sesi duyulsun!

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Boşanma aşamasında öldürülen kadınları Avukat Selin Nakıpoğlu ile konuştuk: Yasaların uygulanmamasını kadınlar canlarıyla ödüyor

İlgili haberler
Boşanma duruşmasına saatler kala öldürülen Bihter’...

İzmir’de boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy tarafından öldürülen Bihter Yalçınsoy memleketi...

Bihter Yalçınsoy boşanmasına saatler kala ayrıldığ...

İzmir Karşıyaka’da yaşayan 31 yaşındaki Bihter Yalçınsoy boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından...

Boşanmak istediği eşinin silahlı saldırısına uğray...

Sistematik şiddete maruz kaldığı için boşanmak istediği eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan kad...