‘Boşanmayın ikinci eş alın’ diyen başhekim yardımcısı görevden alındı
Çok eşliliği savunan ve Medeni Kanun'un kaldırılmasını isteyen GATA'nın tarikatçı başhekim yardımcısı Ali Edizer görevden alındı

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tepki çekti.

Paylaştığı bir videoda Medeni Kanun ile mücadele ettiğini söyleyen Edizer, "Dün gene işittim, gül gibi bir yuva yıkılmış, boşanmışlar. Niye? Koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum niye aldatıyorsunuz la? Allahutaala size ruhsat vermiş. Aldınız, bir başkasını sevdiniz, onu da alın" dedi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.

NE OLMUŞTU?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanun’u ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yaptı. Edizer, gündem olması ardından açıklama yaparak sözlerini savunmuştu.
Son dönemde özellikle Sağlık Bakanlığı’nda Menzil tarikatı mensuplarının kadrolaştığı iddiaları konuşulurken, Ali Edizer’in aynı tarikattan olduğu öne sürülmüştü.
Edizer’in paylaşımlarında sık Semerkant Dergisi ve Beşir Derneği gibi Menzil Tarikatı bağlantılı kuruluşlar ile @Gizli_Gölge ve @HasemiErol gibi aynı cemaatten hesapların paylaşımlarına yer vermesi de dikkat çekmişti.
İlgili haberler
‘Türkiye tipi’ kumalık

Türkiye'de kumalık ne zamandan beri var, neden var, kim kuma gidiyor, kim kuma alıyor, kumaların yas...

Esenyalı’da bir gün: Şiddet, kuma, yoksulluk ve ta...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde bir gün: 10 yıldır kumayla yaşayan, şiddete uğrayıp karakola gid...

GÜNÜN BELGESELİ: Ölüm Elbisesi Kumalık

Belgesel, Emine'nin hikâyesinden yola çıkarak "ölüm elbisesi" kumalığa, bu elbiseyi giymek zorunda k...