Çiğli Kadın Platformu: Aysel’in yeri cezaevi değil kadınların yanıdır
Aysel Tuğluk için açıklama yapan Çiğli Kadın Platformu, ‘Aysel'in yeri cezaevi değil, kadınların yanıdır. Size inat yaşayacak, size inat yaşatacağız’ dedi.

Çiğli Kadın Platformu, ciddi sağlık sorunları yaşadığı halde cezaevinde tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için basın açıklaması yaptı. Çiğli Belediyesi önünde yapılan açıklamayı Çiğli Kadın Platformu adına Emine Akbaba okudu.

Akbaba, “AKP iktidarı, kendini kurtarmak için bu ülkede gençlere, kadınlara, Alevilere, Kürtlere savaş açıyor. Ancak AKP karşısında haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyen kadınları buluyor. Bugün de Aysel Tuğluk için bir aradayız” dedi.

'YETKİLİLER GÖRMEZDEN GELİYOR'

Hapishanelerin uzun bir süredir hak ihlalleri, darp, kötü muamelelerin odağı halinde olduğunu belirten Akbaba,  “Cezaevleri AKP'nin sindirme-baskı ve şiddet politikalarının rahatça uygulanabildiği yerler haline dönüştü. Eski HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ise 2016 yılından beri cezaevinde.22 Mart 2021 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde beş ayrı uzman hekimin muayenesi sonucunda Tuğluk'a kalıcı hafıza kaybı anlamına gelen demans teşhisi konuldu” diye hatırlattı. “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen Tuğluk’un hala tahliyesinin yapılmadığını, sağlığa erişim hakkının engellendiğini söyleyen Akbaba, “yetkililerin görmezden geldiğini ekledi.

'HER ŞEY İÇİN GEÇ OLMADAN AYSEL İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ'

Aysel Tuğluk için özgürlük taleplerini vurgulayan Akbaba, “Bizler Aysel'in yoldaşları, kız kardeşleriyiz. Aysel'in hayatının AKP'nin iki dudağının arasına bırakmayacağız. Aysel'i ve tüm hasta tutsakları size inat yaşatacağız. Bugün cezaevlerinde birçoğu hasta olan yüzlerce mahpus var. Sadece geçtiğimiz ay yedi mahpus cezaevinde hayatını kaybetti. Hasta mahpusların tahliyesi ulusal ve uluslararası mevzuat ve sözleşmelerin gereğidir. Herkesin sağlığa erişim hakkı, tedavi görme hakkı vardır, engellenemez. Her şey için geç olmadan Aysel Tuğluk ve tüm hasta mahpuslar için özgürlük istiyoruz” dedi.

'AYSEL TUĞLUK YALNIZ DEĞİLDİR'

Akbaba, son olarak, “Birbirimizden aldığımız güç ile Aysel'i yaşatacak Garibe Gezer'in ölümünün aydınlatılması için mücadele edeceğiz. Bizleri dört duvarın arasında yalnızlaştırmaya çalışsanız da dayanışmamız ile buluşacak ellerimiz. 5 yıldır tutuklu olan Aysel'i yalnızlaştırabildiniz mi? Sadece birkaç günde 52 ülkeden 6 bini aşkın kadın Aysel için geç olmadan adalet istiyoruz. Bir kez daha buradan söylüyoruz: Aysel'in yeri cezaevi değil, kadınların yanıdır. Size inat yaşayacak, size inat yaşatacağız. Aysel Tuğluk yalnız değildir. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok artık” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Aysel Tuğluk ve cezaevindeki hasta mahkumlar neler...

Aysel Tuğluk’un sağlık durumunu ve cezaevindeki siyasi tutukluların yaşadıklarını Eski HDP Diyarbakı...

'Aysel Tuğluk İçin Özgürlük' isteyen kadınların sa...

Aysel Tuğluk'a Özgürlük İçin 1000 Kadın diyerek yola çıkan kampanya 4 günde farklı ülkelerden, mesle...

HDP’li vekillerden Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk iç...

Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk’un fotoğraflarını taşıyan HDP'l...