Cinsel saldırıya maruz kalan stajyer avukattan davasına dayanışma çağrısı
Hukuk bürosunda gönüllü staj yapan Arzu Topuz'a cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan S.K. cuma günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. Topuz, kadınları davanın ilk duruşmasına dayanışmaya çağırıyor.

Gönüllü staj yaptığı avukatlık bürosunda avukat S.K. tarafından cinsel saldırıya maruz kalan Arzu Sena Topuz, 28 Mayıs Cuma günü saat 10.05’te İstanbul Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek davasının ilk duruşması için dayanışma çağrısı yaptı. Ekmek ve Gül’e konuşan Topuz, “Ne kadar kalabalık olursa, kız kardeşlerimin desteğini ne kadar hissedersem o kadar güçlü hissederim” dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık S.K.’nin “cinsel saldırı” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

DESTEK VE DAYANIŞMAYLA KORKULARI AŞTIM

Hukuki sürecin ilk başta korkutucu olduğunu ve kendini yalnız hissettiğini söyleyen Topuz, kamuoyuna yansıdıktan sonraki gördüğü güçlü desteğin hukuki süreci ilerletme konusunda onun için büyük bir motivasyon olduğunu ifade etti. Topuz, “Genelde cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda mağdur, profilinin yayılmasından biraz korkar. Topluma itiraf etmek zordur. Hukuki süreci başlatırken de duyulmasından korkulduğu için bir çekince oluşturur. Ama ben onun korkusunu, destekleri gördükten sonra aştım. İleride bu tarz konularda dava etmek isteyen kız kardeşlerim olursa onlar için de bir cesaret adımı olur diye düşünerek motive oluyorum” dedi.

Davanın ilk duruşmasında sanıkla tekrar ilk defa tekrar karşılaşacağını belirten Topuz, “Süreç boyunca bana cesaret veren kamuoyu desteğini duruşmanın ilk günü görebilmek de benim için çok önemli” dedi.

Sanıkla tekrar karşılaşmanın ve yaşadıklarını tekrar anlatmanın zorluğunu Topuz şöyle ifade etti: “Cuma günü ben gerçekten neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Sosyal medyadan yazarak anlatmak zordu. Şimdi benim için travmatik olan bu olayı mahkemede tekrar anlatırken de bana süreç boyunca motivasyon veren tüm enerjiyi orada, ilk duruşmada görmek benim için çok değerli olur.”

NE OLMUŞTU?
Ekim ayında gönüllü staj yapmaya başlayan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Arzu Sena Topuz, stajyeri olduğu hukuk bürosunda avukat S.K. tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyleyerek adliyeye gidip hukuki süreci başlatmıştı.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 4’üncü sınıf öğrencisi Topuz, avukat S.K.’nin 23 Ekim 2020 tarihinde şüphelinin ofiste çalışan 2 stajyer avukatı adliyeye, sekreterini de para çekmesi için bankaya gönderdiğini, ofiste sadece S.K. ile kendisinin olduğunu, sanığın kendisini odasına çağırıp bilgisayardan işlem yapmasını söylediğini, bu sırada şüphelinin ayağa kalkıp yanına yaklaşarak elini beline attığını hissettiğini, daha sonra arkasından yaklaşıp vücuduna temas ettiğini ifade etmişti.
Ofisteki kamera kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunduklarında, kameraların bozuk olduğu iddia edilmişti. Topuz, yaşadıklarını kamuoyuna duyurduktan sonra S.K. haberini yayınlayan bazı haber sitelerine ve Topuz’un Twitter hesabına erişim engeli kararı aldırtmıştı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Öfkeye yakışan umutsuzluk değil, örgütlü mücadele

Umutsuzluk ve öfke bir arada ne işe yarar? Öfke yakıp yıkabilir, evet ama ardında umutsuzluğun pusud...

'Sesimi duyurmaya ihtiyacım var'

İstanbul'da bir avukatlık bürosunda gönüllü staj yapan Arzu Sena Topuz, avukat S.K.'nin cinsel taciz...