Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Biriminde öğrencilerin olması talep edildi
ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi'ndeki karar alma süreçlerine öğrencilerin de dahil edilmesini istedi.

Çukurova Üniversitesinde öğrencilerin talepleri karşılık buldu, üniversite bünyesinde “Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS)” kurulması için çalışmalara başlandığı duyuruldu. Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan CTS’nin için Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. CTS, öğrenciler ile çalışanların kampüs sınırları dahilinde cinsel taciz ve saldırıya maruz kalmaları durumunda hukuki, psikolojik ve tıbbi destek alacakları bir birim olarak hizmet verecek. Yazılı basın açıklaması yapan öğrencilerin kurduğu ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu ise birimde karar alma süreçlerine öğrencilerin de dahil edilmesini istedi.

TUNCEL, ‘SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA İŞ BİRLİKTELİĞİ YAPILACAK’

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi’nin cinsel taciz ve saldırı olaylarında yol gösterici ve sorun çözücü olmasının yanı sıra, bu tür olayların yaşanmaması için caydırıcı önlemler alacağını da ifade etti. Çukurova Üniversitesine bağlı fakülteler, yüksekokullar ve gereken merkezlerde tanıtım toplantılarının yer alacağını dile getiren Tuncel, gerektiğinde sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak iş birliktelikleriyle de cinsel taciz ve saldırıya ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla eğitimler düzenleneceğini kaydetti.


‘BİRİMDE ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ OLUŞTURULSUN’

Kurulduğu günden beri güvenli kampüs, güvenli yaşam, güvenli gelecek talebi ile Üniversitede “Cinsel Tacizi Önleme Birimi” kurulmasını gündeme getiren Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu yazılı basın açıklaması yaparak çalışmalar ve karar alma süreçlerine öğrencilerin de dahil edilmesini istedi. Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi kurulmasının olumu bir adım olduğunu ifade eden topluluğun açıklamasını şu şekilde devam etti,

“Bu haber bizleri çok mutlu ettiği gibi Üniversite Yönetimi’nin, birimin kurulma ve sonrasında çalışmaları ve karar alma süreçlerine öğrencileri dahil etmesi talebimizi de bu vesileyle dile getiriyoruz. Birimde öğrenci temsilciliği oluşturulmalı ve üniversite bünyesindeki kadın ve toplumsal cinsiyet çalışmaları yürüten kulüp ve topluluklar birimde yer almalıdır”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Boğaziçi kayyumu Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörü...

Boğaziçi kayyumu CİTÖK Koordinatörünü ücretsiz izne çıkardı. Artık başvuruları CİTÖK Komisyonu Başka...

GÜNÜN KAZANIMI: YTÜ'de öğrencilerin ve kulüplerin...

YTÜ’de yaşanan cinsel saldırı iddialarına yönelik öğrencilerin gösterdiği tepkilerin ardından okulda...

İAÜ Kadın Araştırmaları Kulübü üniversitede taciz...

İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü yaptığı açıklama ile üniversitede taciz önlem...