‘Çocuklar ölmesin’ diyenler içeride
İzmir KESK Kadın Meclisi ‘çocuklar ölmesin’ dediği için Ayşe öğretmene hapis cezası verilmesini protesto etti: ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ diyenler dışarıda, çocuklar ölmesin diyen Ayşe öğretmene ceza!

İzmir KESK Kadın Meclisi Ayşe öğretmenin “Çocuklar ölmesin” dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti. Kadınlar adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Sekreteri Buse Engin, Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik öğretmenin, “Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, Ayşe öğretmenin sadece bölgede yaşanan gerçeklere dikkat çektiği, medyanın haberleri doğru ve tarafsız vermesini istediği için cezalandırıldığını söyledi.

Engin şöyle konuştu: “Her gün kadınları sokakta, evde darbedenler, çocuk istismarcıları, kadına şiddet uygulayanlar ve kadın katillerinin özgürce gezdiği ülkede, demokratik hakkını kullanarak insan olmanın gereği olarak duygularını dile getiren Ayşe öğretmene ‘örgüt propagandası’ yapmak gerekçesi ile 1yıl 3 ay ceza verildi. ‘Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız’ diyen zihniyet dışarıda, ‘çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmene ise ceza. Herkesin bildiği ama itiraf etmekten çekindiği gerçeklere dikkat çektiği için Ayşe Öğretmen çocuğunu cezaevinde dünyaya getirecek. Yargı, verdiği bu kararla çocukların ölmesini onaylamıştır. Mevcut yargı sistemi, tarihte kara bir leke olarak yerini alacaktır.”

SUSMUYORUZ!
Sendikal ve anayasal haklarını kullanarak 29 Aralık’ta yapılan eyleme katıldıkları için İzmir genelinde yüzlerce eğitim emekçisi kadına haksız ve hukuksuz yere kademe ilerleme cezası verildiğini, KHK’larla yine yüzlerce kamu emekçisi ve akademisyen kadının işinden edildiğini hatırlatan Engin, “Kadınlara yönelen saldırılar karşısında susmayacağız” dedi. Engin, “Okullarımızı çocuk istismarcısı Ensar’a teslim edenler ödüllendirilirken çocuklar ölmesin diyen Ayşe Öğretmen’e verilen cezayı kabul etmiyoruz” diyerek tüm kadınları mücadeleye çağırdı.

İlgili haberler
KESK, sendikal mekanizmalar, işyerleri ve kadın em...

Sendika merkezine/ şubelere çağırmakla yetinen bir çalışma yerine, işyerlerinde kadınları mücadeleye...

Sürgünler kadın kamu emekçilerini nasıl etkiliyor?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yüzlerce öğretmen sürgün edildi. Eğitim Sen, aile bütünlüğün...

‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmene hapis ceza...

Beyaz Show’a katılıp ‘çocuklar ölmesin’ dediği için hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan d...