Datça Kadın Platformu kadın işçiye şiddet uygulayan işletmeciyi protesto etti: Cezasız kalmamalı
Datça’da kadınlar, Kumluk’ta İstiridye adlı balık restoranında çalışan üniversiteli kadın işçinin işletme sahibi tarafından saçından tutulup çekilerek darbedilmesini protesto etti.

Datça Kadın Platformu, Kumluk mevkiinde bulunan İstiridye adlı balık restoranında çalışan üniversiteli kadın işçinin işletme sahibi tarafından darp edilmesine ve işletme sahibinin duruma karşı çıkan diğer kadınlara hakaret etmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar sloganlar eşliğinde İstiridye balık restoranı önünde basın açıklaması yaptı.

Datça’da kadına yönelik şiddet olaylarının hızla artmaya başladığı ifade edilen açıklamada, “Biz kadınlar bu yaşananlara karşı isyandayız, öfkeliyiz. 18 Mart Çarşamba günü İstiridye balık restoranta gelen kadın arkadaşlarımız mekan işletmecisinin onur kırıcı hakaret ve küfürlerine maruz kalmış, fiziksel saldırısına uğramıştır. Olay adliyeye intikal etmiştir. Bizler için kadının beyanı esastır ve sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

‘KADINA KARŞI ŞİDDET CEZASIZ KALMAMALI’

Kadınlar olarak geceleri de gündüzleri de güvenle gidebilecekleri, oturabilecekleri güvenli mekanlar istedikleri belirtilen açıklamada, “Hiçbir gerekçe kadınlara hakaret ve küfür etmeyi, şiddet kullanmayı haklı gösteremez. Kadına karşı şiddetin cezasız kalmaması, sürecin kadının insan hakları gözetilerek yönetilmesi, benzer bir olayın asla tekrarlanmaması ve Datça’daki tüm kadınların kendilerini güvende hissetmesi için gerekli adımlar hızla atılmalıdır. Kadına karşı şiddeti asla kabul etmiyor süreci hep birlikte takip ediyoruz. Onur kırıcı hakaret ve küfürlere maruz bırakılan, şiddet uygulanan kadınların yanındayız” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraf: Gökay Sümer/Evrensel


İlgili haberler
Dayanışma ile ayaktayız, örgütlenerek değiştireceğ...

Bugün kadınların tam da hakları için mücadele etme zamanı. Özellikle seçim sürecinde sistemi düzeltm...

Esenler cinayet davasında ‘Erkekliğime laf etti’ d...

İstanbul Esenler'de Neriman Kıvrak'ı evinde 22 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık “Erkekliğime laf...

Almanya'da cezai sorumluluk yaşı gündemde: ‘Çocukl...

Almanya'da tecavüz gibi bazıları cezai sorumluluk yaşının düşürülmesini yeniden talep etmeye başladı...