Direnişteki Seoil işçisi kadınlar: ‘Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz’
Seoil işçileri çalışma koşullarına karşı sendikalaşmış ancak işveren sendikayı tanımamıştı, bunun üzerine greve çıkan işçiler, direnişlerinin 9. gününde...

Seoil işçileri 9 gündür direnişlerini sürdürüyor. Pipet üretiminin yapıldığı fabrikada çalışanların büyük bir kısmı kadın işçilerden oluşuyor. İşçiler bir süredir sendikalaşmaya çalıştıklarını, DİSK'e bağlı Lastik İş sendikasında örgütlendiklerini ve işverenin sendikayı tanımamasından dolayı greve çıktıklarını belirtiyorlar. Fabrikanın önünde gece gündüz bekleyerek direnişlerini sürdüren kadın işçilerle çalışma koşullarını ve neler yaşadıklarını konuştuk.

12 YILLIK ÇALIŞAN YENİ İŞÇİDEN SADECE 12 TL FAZLA ALIYOR
Yaklaşık 4 yıldır Seoil’de çalıştığını belirten Ece Birgül; “İçeride çok büyük haksızlıklar var, ben işe girdiğimden beri ücretim asgari ücretin üzerine çıkmadı. İşe yeni giren bir elemanla aramızda 12 TL'lik fark var. 6-7 yıllık bir elemanın ücreti nasıl hala asgari ücret olabilir. Ne kadar iyi çalışırsanız çalışın en çok 12 TL fazla alıyorsunuz. Devlet zam yaptığında zam alabiliyoruz onun dışında herhangi bir zam yok. İşe gelmediğimizde ikramiyemizden bile kesinti yapılıyor. Biz her zam vakti yaklaştığında içeride ‘iş yok, işler kötü’ deniliyor ama bakıyoruz ki üretim tam gaz devam ediyor makineler hiç durmadan çalışıyor. Makine arızalandı durdu diyelim üzerimizde baskı uygulanıyor. Bize söz verilmiyor, hakkımız verilmiyor. Biz de bu yüzden sendikalaştık” diyor.

‘YENİ İŞÇİLER DAHA BİLGİLİ VE KORKUSUZ’
Dila Elçin ise şöyle anlatıyor: “5 senedir bu fabrikada operatörüm. Sendikalaştık çünkü içeride baskı çok fazlaydı. Arkadaşlarımızla konuştuk ve ‘yasal haklarımızı kullanalım, sendikalaşalım’ dedik. Ücretlerimizin iyileştirilmesini ve mobbing uygulanmamasını istiyoruz. ‘Neden tuvalete giderken haber vermedin, neden orada oturdun’ gibi gerekçelerle üzerimizde baskı kuruluyor. Başarmak için direniyoruz. Aslında bizim amacımız greve çıkmak da değildi ama işverenle masada anlaşamadık ve bu yüzden greve çıktık. İşveren de bizim bu kadar kenetleneceğimizi düşünmemişti muhtemelen. Daha önce de sendikalaşma girişimleri oldu ama eski çalışanlarla, işten çıkmayı, evlenmeyi düşünen arkadaşlarla yapamamıştık. Yeni işçiler daha bilgili ve korkusuz çünkü burada işten atılsa başka bir yerde de asgari ücretle çalışacağının farkında.”

‘SONUNA KADAR DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ’
Kübra da yeni bir işçi olmasına rağmen çalışma koşullarından muzdarip: “9 aydır burada çalışıyorum. Ben yeni bir çalışanım ama içerdeki gerginliği ve baskıyı ben de hissediyordum. Gece vardiyasında çalışırken 10 saat çalışıyorsun,, dikkatsizlik ve yorgunluk oluyor, ağır kaldırıyoruz. İş kazaları da yaşanabiliyor. İşe ne kadar dinç başlarsanız başlayın bir süre sonra kaldırdığınız yüklerden dolayı yoruluyorsunuz. Daha iyi koşullar için sonuna kadar direnişe devam edeceğiz.”
Banu 1,5 yıldır Seoil' de çalışıyor: “İçerde çok fazla haksızlık vardı bizde haklarımızı almak için sendikalaştık. İkramiyelerimiz, zamlar her şey onların keyfince belirleniyor. Şu an bekleme halindeyiz sonuna kadar devam edeceğiz. Emeğimizin karşılığını haklarımızı almak istiyoruz.”

İlgili haberler
Sendikalaştıkları için işten atılan DEBATEKS işçil...

260 işçinin çalıştığı ve çoğunluğu kadın olan DEBATEKS’te sendikalaştıkları için işten atılan kadın...

Bir sendika temsilcilik odasında neler konuşulur?

Öyle ki “8 Mart tatil olsun” talebi ile mücadele eden kadınlar, 8 Mart buluşması için yemek saatleri...

VİP Tekstil direnişi 101’inci gününde

Gebze'deki VİP Tekstil’den sendikalı oldukları için atılan ve işe geri dönme mücadelelerinde 101 gün...