Ecem’in Adli Tıp Raporunda boğularak öldürüldüğü anlaşıldı
Kocaeli Gölcük’te kaybolduktan sonra ormanlık alanda aylar sonra cesedi bulunan Ecem Balcı’nın boğularak öldürüldüğü Adli Tıp raporuyla netlik kazandı.

5 Ocak 2018 tarihinde Ecem Balcı’nın (17) ortadan kaybolmasının ardından Ecem’in annesi Esra Ercömert’in bir not bırakarak intihar etmesi üzerine polis ekipleri soruşturmayı derinleştirmiş, Ercömert’in arkadaşı olan Süleyman Kara (45) ve akrabaları gözaltına alınmıştı. Süleyman Kara’nın emniyette verdiği ifadesinde Ecem’in gömülü olduğu yeri itiraf etmesinin ardından, Ecem’in cesedi ormanlık alanda gömülü halde bulunmuştu.

Cesedin bulunmasının ardından Süleyman Kara, Ecem’i öldürüp gömdüğünü itiraf ettikten sonra, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Katil zanlısı Karadaha sonra görülen duruşmalarda Ecem’i öldürdüğünü reddetse de mahkemenin talep ettiği Adli Tıp raporu Ecem’in öldürülme şeklini belirledi. Adli Tıp raporu, Kara’nın emniyette verdiği ifadeyi doğrular nitelikte bir sonuca ulaştı. 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan 9 sayfalık raporunun sonucunda “Kişinin ölümünün ifadede belirtildiği şekilde boyun ve göğüs basısına bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiğinin kabulü gerektiği oy birliği ile mütalaa olunur” denildi.

BABA BALCI: KOCAELİ HALKI KIZIMIN ÇIKARAMADIĞI SES OLSUN

Adli Tıp raporunun ardından gazetemize konuşan Ecem’in babası Gökhan Balcı, bekledikleri bir rapor olduğunu söyledi. “Beklediğimiz bir rapordu, bu şekilde çıkacağını biliyorduk. Katilin ifadesini doğrular nitelikte bir rapor” diyen baba Gökhan Balcı, “3 Ekim’de görülecek duruşmada ağırlaştırılmış müebbet kararı çıkacağını düşünüyorum, yargıya güvendiğimi başından beri söylüyorum ve güvenimin boşa çıkmayacağına inanmak istiyorum. Davada delil karatmaktan yargılanan 5 kişi daha var, onların da ceza almasını bekliyorum” dedi. 3 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek 6. duruşmaya çağrı da yapan Balcı, “İnsanların empati yapmasını istiyorum, bugün bizim başımıza, yarın başkasının da başına gelebilir. Kocaeli halkından ısrarla istediğim şey bizi yalnız bırakmamaları. Gelsinler, bize destek olsunlar. Yanımızda olarak kızımın çıkaramadığı ses olsunlar”

İlgili haberler
ECEM BALCI’NIN BABASI: ‘Kızım kanseri yendi, katil...

Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’nın yargılandığı dava yarın Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkem...

Ecem Balcı davası yine ertelendi

Önce kaybolduğu söylenen 43 gün sonra ise cesedi bulunan Ecem Balcı davasında Adli Tıp ve otopsi rap...

Ecem Balcı davası 3 Ekim'de görülecek

Önce kaybolduğu söylenen 43 gün sonra ise cesedi bulunan Ecem Balcı davası 3 Ekim'de...