Ecem Balcı davası yine ertelendi
Önce kaybolduğu söylenen 43 gün sonra ise cesedi bulunan Ecem Balcı davasında Adli Tıp ve otopsi raporunun gelmediği öğrenilince dava yine ertelendi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018 günü kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara’nın itirafıyla, ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerde bulunan Ecem Balcı’nın davasında 5. duruşma görüldü.

Duruşma öncesi Kocaeli Adliyesi önünde Kocaeli Kadın Platformu, Şule Çet İçin Adalet Komisyonları ve Kadın Meclislerinin çağrısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kadın Kolları ve Emek Partisinin de destek verdiği açıklamada Kadın Meclisleri adına konuşan Ayşen Ece Kavas, "Türkiye İstanbul Sözleşmesi'ne imza atmıştır, bu sözleşmeye uymak zorundalar. Bu sözleşme bir daha şiddet olaylarının yaşanmaması için hukuki işlemlerin yapılması, adaletin sağlanması gerekiyor diyor. İstanbul Sözleşmesi'nin birazı bile uygulansa kadın cinayetlerinin önüne nasıl geçeceğimizi biliyoruz" diye konuştu.

7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sınırlı sayıda kişinin alınması kadınların tepkisine neden oldu. Adli Tıp raporunun hâlâ gelmediği öğrenilen dava 3 Ekim Perşembe gününe ertelendi. Mahkeme tarafından istenen ayrıntılı otopsi raporunun gelmediği, ayrıca emniyete yazılan yazıya cevap verilmediği tespit edildi.


KOCAELİ BAROSU’NUN TALEBİ REDDEDİLDİ
Kocaeli Barosu davaya müdahillik talebinde bulundu. Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in müdahil olma talebi sırasında Savcı ve Mahkeme Başkanının gülümsediği gözlemlenirken mahkeme Kocaeli Barosu temsilcilerinin davaya katılma taleplerini reddetti.

Sanık Süleyman Kara’nın avukatı ise yaptığı savunmada “Ecem’in ölümüne biz de üzüldük. Müvekkilim Ecem’i öldürmemiştir. Emniyette baskı altında ifade vermiştir. Bu olayın aydınlatılmasını ve Ecem’in gerçek katillerinin bulunmasını istiyoruz” dedi.

SANIKTAN ‘POLİS CUMHURBAŞKANI’NA KÜFÜR ETTİ’ İDDİASI
Ardından duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık Süleyman Kara savunmasında, ifade verdiği sırada işkence gördüğünü, polislerin Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini söyledi: “Beni karakolda çırılçıplak soydular, kameralar açıktı. Polisler bana işkence etti. Polis hem bana, hem İçişleri Bakanı’na, hem Cumhurbaşkanına küfür etti” dedi.

SUSMAYACAĞIZ!
Mahkeme heyeti, otopsi raporunun akıbetinin sorulmasına, emniyette Süleyman Kara’nın ifadesi alınırkenki kamera kaydı görüntülerinin tekrar istenmesine, Kocaeli Barosu’nun davaya katılma talebinin reddine, Süleyman Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Ekim Perşembe gününe erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan baba Gökhan Balcı, “Kızımı öldüren katil en ağır cezayı alana kadar mücadele edeceğim. Diyorlar ki sosyal medyadan kampanya ile karalama yapıyormuşuz. Daha fazlasını yapacağız, korkun bizden! Süleyman Kara o cezayı alacak” ifadelerini kullandı. Davayı izleyenlerin arasında bulunan gazeteci Balçiçek İlter ise, “Kalabalıklığımızdan rahatsızlar, ses çıkarmamızdan rahatsızlar ama bilsinler susmayacağız” dedi.

Dava öncesi Ekmek ve Gül'e konuşan Ecem'in babası Gökhan Balcı "Ben ülkemde hala adaletin olduğuna inanıyorum, bu inancımı koruyorum" demişti.


İlgili haberler
Kadın cinayeti davalarında yargının durumu

Nevin Yıldırım kararı nasıl değerlendirilmeli? Mahkeme Name Öztürk için ne diyecek? Kadın davalarınd...

Kocaeli Kadın Platformu: Ecem’in katilleri cezalan...

Kocaeli Kadın Platformu, Ecem Balcı’nın davasına destek çağrısı yaptı.

ECEM BALCI’NIN BABASI: ‘Kızım kanseri yendi, katil...

Ecem Balcı’yı öldüren Süleyman Kara’nın yargılandığı dava yarın Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkem...