Eğitim Sen İzmir: Kurumlardaki şiddet son bulsun
Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü M. B.’nin öğretmen Songül Yılmaz Kızılkaya’ya görevli olduğu okulda uyguladığı sözlü şiddete karşı Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube açıklama yaptı.

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü M. B.’nin öğretmen Songül Yılmaz Kızılkaya’ya görevli olduğu okulda uyguladığı sözlü şiddetin ortaya çıkması üzerine Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Yaşadığı olayı anlatan Songül Yılmaz Kızılkaya, “SRC sınavı için görevli olduğum Menemen Atatürk Anadolu Lisesi’ne gittiğimde görevimin sistemsel gerekçelerle bir başkasına verildiğini öğrendim ve durumun tutanakla kayıt altına alınmasını istediğimi söyledim. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü M. B. hiddetlenerek üzerime yürüyüp dakikalarca bana hakaret etti, fiziksel şiddete uğramam araya giren kişiler tarafından engellendi” dedi.

‘BİAT ETMEDİĞİMİZDE TEHDİT VE ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ’

Daha sonra basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Kadın Sekreteri Zeliha Danyeli, 25 Kasım’a yaklaşılan şu günlerde Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü M. B.’nin bir kadın öğretmene uyguladığı şiddetin büyük bir talihsizlik olduğunu ve Eğitim Sen olarak olayı kınadıklarını ifade etti.

Danyeli, “Pandemi ile boğuşurken ve eğitimle ilgili ciddi sorunlarla mücadele ederken bir yandan da kurum amirlerinin tahakkümcü baskılarına maruz kalıyoruz. Kurumlarda ki hiyerarşik sistem kendini erkeklik ideolojisiyle besliyor ve biat kültürü oluşturulmaya çalışılıyor. Bizde buna biat etmediğimizde tehdit ve şiddete maruz kalıyoruz. Ataerkil sistem her alanda kadın düşmanı politikalarını yeniden üreterek yaşam alanlarımızı elimizden almaya çalışıyor. Ancak bilinsin ki çabanız boşuna” dedi.


‘KURUMLARDAKİ AYRIMCILIK, ŞİDDET, MOBBİNG SON BULMALI’

Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin özlük hakları için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Danyeli, “Kurumlardaki ayrımcılık, şiddet, mobbing son bulmalı, cinsiyet eşitliğinin olduğu eşitlikçi demokratik çalışma ortamı sağlanmalıdır. Bu duruma boyun eğmiyoruz ve üyemiz Songül Yılmaz Kızılkaya’nın yanındayız” diye konuştu.


İlgili haberler
‘Öğretmen’ de işçi, hem de en kölesinden!

Özel bir okulda öğretmenlik yapan Mine, patronları kollayan sözleşmelerden, pandemide ağırlaşan koşu...

Ekmek ve Gül okuru öğretmenlerden çadırkentte kala...

İzmir’deki depremin ardından çadırkentlerde dayanışma sürüyor. Ekmek ve Gül okurlarından olan öğretm...

Rehabilitasyon öğretmenleri örgütleniyor: Haklarım...

Uzun süredir yürüttükleri çalışmalar sonucunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneğini...