Ekmek ve Gül okuru öğretmenlerden çadırkentte kalan çocuklara dayanışma…
İzmir’deki depremin ardından çadırkentlerde dayanışma sürüyor. Ekmek ve Gül okurlarından olan öğretmenler de depremzede çocuklarla gün içerisinde bir araya gelip etkinlikler yapıyor.

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kurulan çadırkentlerden biri olan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı çadır kentinde dayanışma devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Belediyesi ve çeşitli derneklerin kurduğu oyun çadırlarında depremden etkilenen çocuklar için drama, yoga, el sanatları, spor gibi etkinlikler düzenleniyor.   

Ekmek ve Gül okurlarından olan öğretmenler de depremzede çocuklarıyla gün içerisinde bir araya gelip etkinlikler yapıyor. Etkinlikleri düzenleyen öğretmenlerden Özlem Çam, “Menemen’den üç öğretmen bir araya geldik ve bu duruma dair neler yapabileceklerimizi belirledik. Depremin çocukların üzerinde yarattığı ağır etkiyi hafifletmek ve iyi vakit geçirmelerini sağlamak çeşitli oyunlar oynattık” dedi.


“Çocukların bir arada etkileşim halinde olması psikolojik olarak onları rahatlatıp iyi gelecektir” diyen Çam, “Yaşamlarında köklü bir değişiklik oldu bu çocukların ve birden rutinde olan tüm yaşamları değişti. Çadır kentlere olan uyum süreçleri bir arada oyun oynayıp vakit geçirerek daha kolay hale gelebilir diye düşünüp hareket ettik” dedi.

İlgili haberler
İzmir depremi sonrası sağlık çalışanlarının kreş t...

SES İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan, İzmir'de depremin ardından Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastan...

Bir çağrı, bir başlangıç, bir veda…

Elif’in minik ellerine uzanan mavi eldivenli el, elinde avucunda ne varsa paylaşmaya uzanan eller bi...

Van’daki depremzedeler: Ekmeğe muhtaç durumdayız

Van’daki depremde evleri hasar gören çok sayıda aile, kendi imkanlarıyla kurdukları brandalarda kalı...