Eşi tarafından öldürülen Süreyya Arlıcan mücadele sözüyle uğurlandı
Evli olduğu Şehmus Çiçek tarafından öldürülen Süreyya Arlıcan Çiçek, Ankara’da üyesi olduğu Tüm Bel Sen’deki mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Evli olduğu Şehmus Çiçek tarafından şiddete uğrayarak öldürülen 56 yaşındaki Süreyya Arlıcan Çiçek, memleketi Ankara’da üyesi olduğu Tüm Bel Sen’deki mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Saldırıya uğramadan kısa süre önce sosyal medya hesabında Şeyhmus Çiçek ile çekildiği fotoğrafta “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” notuyla hatırlanan Arlıcan’ın cenazesinde konuşan arkadaşları ve akrabaları “İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığı şu günlerde bir kere daha canımız yandı” dedi.    

İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde yaşayan 56 yaşındaki Süreyya Arlıcan Çiçek, yaklaşık iki hafta önce eşi Şehmus Çiçek tarafından evde çıkan tartışma sonrasında darbedildi. Yumruk ve silahın kabzasıyla kafası ve kaburgalarına aldığı darbeler nedeniyle önce İzmir’de bir hastaneye kaldırılan Arlıcan, yoğum bakımda yer olmadığı için Bodrum’da bir özel hastaneye götürüldü. Burada yaklaşık 10 gün hayat mücadelesi veren Arlıcan, yaşamını yitirdi. Süreyya Arlılcan’ı öldüren Şehmus Çiçek tutuklandı. Arlıcan’dan geriye ise yaklaşık 3 hafta önce kendisini öldüren Şehmus Çiçek ile birlikte çekildiği fotoğraftaki “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, TCK-103 6284’ü uygula” yazısı kaldı.

‘EMİNE’NİN, ÖZGECAN’IN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORDU’

Arlıcan’ın cenazesi ailesi tarafından memleketi Ankara’ya getirildi. Yenimahale ilçesinde bulunan Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninde, Arlıcan akrabaları, yakınları, dostları ve sendikadan mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ablasının talebinin her zaman İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması olduğunu söyleyen Süreyya Arlıcan'ın kardeşi Abbas Arlıcan cinayetle ilgili adli sürecin devam ettiğii belirterek zanlının şu an tutuklu olduğunu, başka bir söylemek istemediğini dile getirdi.

Cenazede töreninde konuşan Süreyya Arlıcan'ın kuzeni Erhan Yılmaz ise "Kendisi mücadelesini sendikalarda, devrimci dayanışmada, kadın platformlarında sürdürüyordu. Mücadele yaşamının bir parçasıydı. Emine Bulut'un, Özgecan'ın ve daha birçok kadının sesi olmak için çalışıyordu. Bugün sendikası Tüm Bel Sen'in de dediği gibi 'Yasta değil isyandayız" dedi.

Süreyya Arlıcan'ın mücadele arkadaşlarından KESK’e bağlı Tüm Bel Sen MYK üyesi Satı Burunucu da, "Üç çocuğuyla yaşam, sendikal haklar, demokratik haklar mücadelesi veren, kadın mücadelesinden hiç vazgeçmeyen bir arkadaşımızdı. Bundan 4-5 yıl kadar önce evlendiği adam tarafından öldürüldü. İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığı şu günlerde bir kere daha canımız yandı. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı belki Süreyya da yaşıyor olacaktı. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.

Cemevinde düzenlenen törenin ardından Süreyya Arlıca, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.


İlgili haberler
Muş’ta eşinin kardeşi tarafından tecavüze maruz bı...

Muş’ta eşinin erkek kardeşi tarafından tecavüze maruz kalan Fatma Altınmakas, şikayette bulunduktukt...

Merve Konukoğlu görüşmek istemediği babası tarafın...

Diyarbakır'da yaşayan 20 yaşındaki Merve Konukoğlu, sınav için gittiği Elazığ'da babası tarafından ö...

Kadınlar seslendi: Aklama yargıla, İstanbul Sözleş...

"Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi Uygulansın" İstanbul Kampanya Grubunun çağrısıyla...