EŞİK Eskişehir: ‘Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz’
Eşitlik için Kadın Platformu Eskişehir yaptığı açıklama ile kampanyasının startını verdi. EŞİK üyeleri kampanya ile şehirde ulaşılabilen tüm kadınları ve platformları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK) Eskişehir’de kampanya başlattı. Kampanya ile şehirde ulaşılabilen tüm kadınları ve platformları bir araya getirmeyi amaçlayan EŞİK üyeleri, Kanatlı AVM önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kadınlar açıklama sırasında üstünde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı maskeler taktı.  

Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılan basın açıklamasında konuşan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna bağlı Enerji Sanayi Ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Dış İlişkiler Kadın ve Çevre Sekreteri Latife Doğan, “Kadın bakanlığının kaldırılmasından boşanmaların önlenmesi komisyonu raporu ışığında alınan kararlara, eğitim sistemindeki değişikliklerin yarattığı ayrımcılıktan lise çağında evlenmenin önünü açan düzenlemelere, çalışma hayatında yapılan düzenlemelerden nafaka hakkının kısıtlanmasına varan tartışmalara, kürtaj hakkının fiili olarak engellenmesinden müftülere nikâh yetkisi verilmesine kadar… AKP hükümeti uzunca bir süredir parça parça birçok hakkımıza karşı saldırılar içerisindedir. Fakat her seferinde karşısında kadınları ve kadınların yılmaz dirençlerini bulmuş, geri adım atmak zorunda kalmıştır. Ancak geri atılan adımlar bizler için yeterli değildir. Bizler merkezi hükümetten başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz haklarımızın tek bir tanesini dahi tartışma konusu yapmayacaklarının teminatını kesin bir şekilde almadıkça susmayacak, kadın dayanışmasını ve kadınların omuz omuza karşı çıkışını yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.


‘TEK BİR HAKKIMIZDAN DAHİ VAZGEÇMİYORUZ’

Şehirdeki ulaşılabilen tüm kadınları, örgüt ve platformları bir araya getirme amacıyla yola koyulduklarını belirten Doğan, ‘Tek bir hakkımızdan dahi vazgeçmiyoruz!’ sözünün gücünü büyüttüklerini söyledi. “Çıktığımız yol uzun, farkındayız. Çünkü sadece mevcut haklarımızı korumanın değil, tüm haklarımızın etkin uygulanmasının ve evrensel değerler çerçevesinde kadınların ikincilleşmesini önleyecek daha ileriden hakların mücadelesini de vereceğiz. Bu yolda yalnız olmadığımızı biliyoruz ve şehrimizdeki tüm kadınları yol arkadaşlığına davet ediyoruz. Çünkü kadınların gücünün ancak birliktelikle ve dayanışmayla büyüyeceğine inanıyoruz” diyen Doğan, Tek bir kadının daha şiddet sarmalına düşmeyeceği güne kadar sokaklarda olmaya ve direnmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri tarafından İstanbul Sözleşmesi’ni anlatan bildiri ile üzerinde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı maske dağıttı.


İlgili haberler
Eskişehirli kadınlar haklarından ve hayatlarından...

Eskişehirli kadınlar, kadınların haklarına yönelik saldırılara karşı sessiz kalmıyor. Kadınlar yapac...

Eskişehirli kadınlar: ‘İstanbul Sözleşmesi uygulan...

Hicazi Sülükoğlu tarafından 12 yerinden bıçaklanarak katledilen Aynur Sülükoğlu için eylem yapan Esk...

Eskişehir’de kadın zinciri: 'İstanbul Sözleşmesi’n...

Eskişehir'de kadınlar, Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısı ile İsmet İnönü Caddesi'de bi...