Eşini yakan Can Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren sanık Can Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019’da eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren zanlı Can Yılmaz’ın (35), iddianamesi tamamlandı. Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, eşini öldüren ve 13 yaşındaki çocuğunu yaralayan Yılmaz’ın bakıma muhtaç oldukları için koruma altına alınan H. Yılmaz (13), D. Yılmaz (9) ve 3 yaşındaki D. Yılmaz isimli çocuklarının korunması ve temsil edilmesi hakkı olan velayet hakkını kaldırarak, vasi atanmasına karar verirken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise eşi Güllü Yılmaz’ı yürütülen soruşturma sonucu Can Yılmaz hakkında iddianame hazırladı.  

‘VÜCUDUNUN YÜZDE 60’I YANDI’
İddianamede, sanık Can Yılmaz’ın tartışma sonrasında eşini yaktığı kaydedildi. Olay sonrasında hastanede Güllü Yılmaz’ın bilinci açık iken polise verdiği ifadesinde, yüksek sesle “Kocam beni yaktı" dediği belirtildi. İddianamede, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora göre, Yılmaz’ın ölümünün vücudu yüzde 50-60'ını tutan 2-3’ncü derecede yanık ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiğinin tespit edildiği kaydedildi. Vücudunda birçok yanık olan D. Yılmaz’ın alınan adli muayene raporunda, yaralanmasının basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilir nitelikte olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

TANIKLIK EDEN ÇOCUK ANLATTI
Annesinin öldüğü olayda yaralı olarak kurtulan mağdur D. Yılmaz’ın iddianamede yer alan ifadesinde, babasının her şeyi problem ederek tartışma çıkardığını, olay günü de annesiyle yine tartıştığını ve annesine şiddet uyguladığını belirtti. D. Yılmaz’ın iddianameye yansıyan ifadesinde, babasının uyguladığı şiddet ve olayı gerçekleşme şekli sıralandı.

YANGININ NASIL ÇIKTIĞINI BİLMİYORMUŞ
Sanık Can Yılmaz’ın kolluk ve savcılıkta verdiği ifadesinde, eşinin çalışmak istediği için tartıştığını ileri sürerek, banyodan getirdiği (...) hem kendi üzerine ve eşi Güllü Yılmaz’ın üzerine döktüğünü, kızı D. Yılmaz’ın annesine sarılırken üzerine (...) dökülmüş olabileceğini savundu. Sanık Yılmaz, yangının nasıl çıktığını bilmediği, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ve pişman olduğunu söyledi.

‘CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRME’
İddianamenin sonuç bölümünde savcı olaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Maktulün hastanede kolluk kuvvetine söylemiş olduğu ‘kocam beni yaktı’ şeklindeki beyanı, mağdur D'nin ifadesi, şüphelinin tevili ikrarı, olay yeri inceleme raporu, ölü muayene ve otopsi tutanağı ile tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde, şüpheli her ne kadar cebinde bulunan çakmağı çıkarttığının, ancak ateşlemediğini beyan etse de, suçtan kurtulmaya yönelik beyanına itibar edilmeyerek (…) canavarca hisle öldürmek suçunu, 12 yaşındaki mağdur D.'ye yönelik de, altsoy ve çocuğa karşı canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği…”

MÜEBBET VE 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği ve ilk duruşması 14 Eylül’de görülecek olan davanın iddianamesinde, “Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme”, “Çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” suçlanan sanık Can Yılmaz’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 13 yıldan 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.


İlgili haberler
Mayıs ayında 21 kadın cinayeti, 18 şüpheli kadın ö...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs 2020 kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Mayıs ay...

Bir kadın daha eşi tarafından sokakta katledildi

Arnavutköy’de yaşayan Hatice Çelik , eşinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Şikayetlerim dikkate alınsaydı Ceylan yaşıyor olur...

Rukiye Mat’ın anlattıkları toplum, yargı ve devlet eliyle bir kadının nasıl şiddet dolu bir evliliğe...