Eşinin şiddetinden kaçan ve boşanmak isteyen kadın babası tarafından bıçaklandı
Adana'da eşinden şiddet gördüğü için boşanmak isteyen Ümmü Gülsüm A., boşanmak istediği için babası tarafından eve hapsedildi, bıçakla saldırı sonucu ağır yaralandı.

Adana'da eşinden şiddet gören kadın, boşanmak istediği için babası tarafından eve hapsedildi, babasının bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Baba İsa D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA'nın aktardığına göre eşinden şiddet gören 24 yaşındaki Ümmü Gülsüm A, babası İsa D.'nin evine geldi. Boşanmak isteğini söylemesi ve babasının itiraz etmesi üzerine kadın sığınma evine yerleşti. 18 Ağustos'ta Ümmü Gülsüm A.’yı sığınma evinde bulan ve eve getirdikten sona şiddete maruz bırakıp, eve kilitleyen İsa D., diğer çocukları Ümmü Gülsüm A.'yı görmek istediğinde genç kadını göğsünden ve boynundan bıçaklayarak ağır yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı olan Ümmü Gülsüm A.'yı Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Genç kadın buradaki ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

İSA D. TUTUKLANDI

İsa D. ise Yüreğir Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hastanede tedavisi devam eden Ümmü Gülsüm A. ilk ifadesinde babasından şikayetçi oldu. İsa D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadına şiddet davalarının avukatı Umur Yıldırım ha...

Öldürülen ve şiddet gören kadınların davalarına bakan Avukat Umur Yıldırım hakkında, eski sevgilisin...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

GÜNÜN BİLGİSİ: Şiddet döngüsü nedir?

Kadına yönelik şiddet tüm dünyada en yaygın insan hakkı ihlallerinden biri ve buna karşın kadınlar y...