Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’den kadın işçilerin haklarına ilişkin eğitim çalışması
Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, örgütlü olduğu İZENERJİ’de çalışan kadın işçilere eğitim çalışması düzenledi.

Eğitim çalışması Genel-İş İzmir binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Kadınların çalışma yaşamındaki hakları, işyerlerinde yaşanan mobbing, şiddet ve tacize karşı kadınların hakları ve hukuki sürece ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

‘İŞYERİNDE YAŞANAN SORUNLARA KARŞI HAKLARIMIZ VAR’

Eğitimde açılış konuşması yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Mali Sekreter Zeynep Zarıçlar, “Bizler ataerkil düzen içerisinde mücadele veren kadınlarız. Birlikte güçlüyüz ama ne yazık ki gücümüzün farkında değiliz. Aylardır duyduğumuz, herkesin kör sağır dilsizi oynadığı yerde, elimizi taşın altına koyarak birçok kadın arkadaşımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Ancak erkekler tarafından kurulan korku imparatorluğu nedeniyle kadınlarımız sindirildi, susturuldu. İşyerlerinde yaşanan mobbing, şiddet ve tacize karşı haklarımız var. Susup kabullenmek hiçbir şeyin çözümü değildir. Bugünkü eğitimimizin amacı haklarımızı öğrenerek birbirimize güvenerek bu salondan çıkmak. Çünkü sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Genel-İş Araştırma Daire Müdürü Özgün Millioğulları Kaya ve Araştırma Uzmanı Mine Dilan Kıran, kadın işçilerin haklarına ilişkin sunumlar gerçekleştirdi. Eğitim çalışması yarın ve cuma günü de farklı birimlerde çalışan kadınların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Genel-İş İzmir Kadın Komisyonu: ILO 190 imzalansın

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin: ‘Evde, işte sokakta, şiddet her yerde, ç...

İzmir’de Genel-İş üyesi kadınlar: İranlı kadınları...

Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesi protesto eden Genel-İş İzmir Kadın Komisyonu, 'İ...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi Eşrefpaşa emekçi...

Genel- İş İzmir 2 No’lu Şube, örgütlü olduğu Eşrefpaşa Hastanesindeki emekçilerin regl izninin gasbe...