Güllü’yü katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istendi
Güllü Yılmaz’ı katleden fail Can Yılmaz hakkında savcı verdiği mütalaada, ‘eşe karşı canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Güllü Yılmaz’ı katleden sanık Can Yılmaz’ın “eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme” ve “çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıldan 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istemiyle açılan davanın 4’üncü duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Güllü’nün avukatları Gevriye Atlı, Çiğdem Sevimli, Şeyma Onur, Huriye Hamidi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve sanık avukatı hazır bulundu.

İddia makamı verdiği mütalaada, Güllü’nün vücudunun yüzde 50 veya 60 derecede yanık ve gelişen komplikasyonların, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu ile tespit edildiğini belirtti. İddia makamı yürütülen soruşturma ve elde edilen deliller sonucunda sanığın savunmalarının suçtan kurtulmaya ve haksız tahrik indiriminden yararlanmaya dönük olduğundan itibar edilemeyeceği, sanığın “eşe karşı canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs” suçunu işlediğinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. İddia makamı aynı zamanda sanığın olay sırasında kendisine ve maktule yakın bir mesafede bulunan kızı Dilek’in üzerine benzin bulaşabileceği ve ateş alabileceğini öngörmesine rağmen eylemine devam ederek Dilek’e yönelik “olası kasıtla yaralama” suçundan ise 3 yıl hapis cezası istedi.

Avukatlar mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından sanığın üzerine atılı suç için yasada öngörülen cezanın üst sınırı, sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sanıkların üzerine atılı suçun CMK’nın 100/3 maddesinde sayılı suçlardan olması ve yargılamanın bu aşamasında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağından tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 30 Mart’a erteledi.

Haber: Jinnews

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tanık polisler: Güllü Yılmaz eşinin kendisini yakt...

Ergani’de eşi Güllü Yılmaz’ı öldüren Can Yılmaz hakkında açılan davanın duruşmasında dinlenen tanık...

Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren zanlı çelişkili ifa...

Güllü Yılmaz’ı işkence ederek katleden Can Yılmaz’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında fail çeli...

Güllü Yılmaz’ı öldüren sanığın duruşması ertelendi

Güllü Yılmaz’ı öldüren sanık Can Yılmaz’ın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.