Gülsuyu'nda dayanışma: Kız çocuklarına ücretsiz saç kesimi
'Kadınlar çocuklarının beslenmesini zor karşılıyorsa, çocuklarıyla ilgili saç kesimi gibi bir ihtiyaca nasıl erişebilirler, nasıl para ayırabilirler?'

Saç kesimi, kişisel bakım, hijyen ürünleri artık bir lüks haline geldi. Hayat pahalılaşırken bunlar artık öncelik listesine giremiyor bile. Yoksulluk sınırı 24 bin lirayı aşmışken ebeveynler çocuklarının boşalan beslenme çantalarını doldurmaya çalışıyorlar. Diğer ihtiyaçlara ise yetişmek mümkün değil!

İstanbul Maltepe’de Gülsuyu, işçi ve emekçilerin yoğun yaşadığı bir mahalle. Gülsuyu’nda çalışmalarını sürdüren Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği, Maltepe’de kuaförlük yapan Müge Karaca ile birlikte kız çocuklarına saç kesimi gerçekleştirdi.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneğinden Gülten Dokuyan, içinde bulunduğumuz süreçte dayanışmanın önemine “Artan maliyetlerle her şeyin fiyatı çok yükselmiş durumda. Böyle bir dayanışmayla yapılan bu saç kesimi etkinliği bizim için çok kıymetli. Dayanışmayla yapılan bugün devamının olması, dayanışma duygularıyla hala bir şeyler yapıyor olmayı göstermek, kadınların yan yana gelişini sağlıyor olabilmek bizim için çok önemli” diyerek dikkat çekti.

Dokuyan, “Pazara çıkıldığında alınması gerekenleri alamamanın duygusuyla eve dönmek, hele de evde çocuklar varsa çok kötü. Gıdayı, beslenmeyi zor sağlarken saç kesimi daha lükse kaçıyor. Ama ihtiyaç da var” diye artan yoksulluğun kadınları çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaktan feragat ettiğini söylüyor.

Kuaför Müge Karaca, Ekmek ve Gül’ün çağrısını yaptığı “Her Okulda Bir Öğün Ücretsiz ve Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı!” kampanyasını duyunca dayanışmanın bir parçası olmak istemiş. Karaca, “Kadınlar çocuklarının beslenmesini zor karşılıyorsa, çocuklarıyla ilgili bu ihtiyaca nasıl erişebilirler, nasıl para ayırabilirler?” diyerek mesleği ile dayanışmanın bir parçası olmak istediğini anlattı. Karaca, “Kendi aramızda birbirimize yardım edebiliriz. Kadınların gücü buna da yeter, birlik olalım” diyerek dayanışma çağrısı yaptı.

İlgili haberler
‘Çocukların açlığı seçim sonrasına bırakılacak bir...

‘Okullarda 1 öğün sağlıklı, ücretsiz yemek’ kampanyası her yerde yankı bulurken, bazı milletvekiller...

Gülsuyu’nun karanlık sokaklarında kadın olmak...

İstanbul'un Gülsuyu mahallesinde kadınlar yetersiz aydınlatmadan, çocuklara okul sonrası aktiviteler...

Artan işsizlik, güvencesizlik ve yoksulluk, çocukl...

Yoksulluk çocukların sağlığını ve gelişimini pek çok şekillerde etkilerken yoksulluğun çocuklara day...