Hacettepe taciz olduğu kanaatine vardı, mahkeme 'iddialar soyut' diyerek beraat verdi
Hacettepe Üniversitesi Spor Salonunda bir öğrenciye tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan spor salonu görevlisi beraat etti.

Hacettepe Üniversitesi Spor Salonunda yabancı uyruklu bir öğrenciye yönelik taciz davasında sanık, üniversite yönetiminin "cinsel saldırının yaşanmış olduğu kanaatine" varmasına rağmen iddialar soyut denilerek beraat etti.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Spor Salonu'nda 17 Aralık 2018 tarihinde, salona spor yapmak için gelen yabancı uyruklu Hacettepe Üniversitesi öğrencisi J.C. spor salonu görevlisi erkek tarafından tacize uğradı. Saat 20.15 civarlarında -1. katta bulunan kadın soyunma odasına inen J.C. duş alıp saçlarını kuruttuğu sırada görevli N.E.'nin odaya girmesi ve mağdurla "duş almak" istediğini söyleyip mağdur kadının önce beline sonra göğüs bölgesine dokunarak taciz etti.

'ÜNİVERSİTE SALDIRININ YAŞANDIĞI KANAATİNE VARDI'

Yaşanan bu olayın ardından mağdur tarafından sanık hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Sanık hakkında idari soruşturma açılması için Hacettepe Üniversitesi’ne bildirildi. Üniversitenin soruşturması sonucunda, “Olayın ruhsal etkilerinin J.C. tarafından anlatılan kısmı da değerlendirildiğinde cinsel saldırı olayının yaşanmış olduğu kanaatine varıldığı” tespiti yapıldı. Hacettepe Üniversitesi, tacizle suçlanan görevlinin okulla ilişkisini kesti.

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 8 Temmuz günü karar verildi. Mağdur öğrencinin avukatı, sanık N.E.’nin cezalandırılmasını istedi. Daha önce iki tanığın sanık lehine konuştuğu davada, mahkeme "sanığın üzerine atılı eylemi işlediğine dair katılanın soyut beyanları dışında somut bir delile ulaşılmaması, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak somut ve kesin delile ulaşılmadığı” gerekçesiyle sanık N.E.’nin beraatına karar verildi.

İlgili haberler
Lise öğretmeni tarafından tacize uğrayan Saliha Ay...

İstanbul Tuzla İMKB Kız Meslek Lisesinden mezun olan Saliha Ay, okulda hâlâ görev yapan eski öğr...

ABD'de bir askeri üste, tacize maruz kalan kadın v...

ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Fort Hood askeri üssünde Nisan ayında kaybolan 20 yaşındaki uzman ç...

Engelli kadına polis tacizi!

Antep’te bir polis işitme ve konuşma engelli bir kadını taciz etti. Kadın polisten şikayetçi oldu.