Haksız tahrik indirimi uygulanan Seher Çatalca’nın katiline 22 yıl ceza verildi
Seher Çatalca’yı öldüren Ceyhun Çatalca’nın yargılandığı davada karar verildi. Sanığa tahrik indirimi uygulanırken, 22 yıl hapis cezası verildi. Seher’in avukatı indirim uygulanmasına tepki gösterdi.

İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde 14 Aralık 2020 günü, 25 yaşında, iki çocuk annesi Seher Çatalca şiddet gördüğü, ayrılmak istediği eşi Ceyhun Çatalca tarafından öldürülmüştü. Ceyhun Çatalca’nın “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması bugün Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme Seher’i bıçaklayarak öldüren Ceyhun Çatalca’nın cezasını tasarlayarak öldürme üzerinden değerlendirmezken, sanığa haksız tahrik indirimi uyguladı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanığa uygulanan indirimle cezası 22 yıla düştü.

‘OĞLUM DURMADAN SEHER’E VURUYORDU’

Davanın ikinci duruşmasında Ceyhun Çatalca’nın annesi Hatice Çatalca dinlendi. Tanık Hatice Çatalca beyanında, “Olayın olduğu gün rahatsız olduğum için evde yatıyordum, çığlık sesi duydum, bunun üzerine kalkıp kapıyı açtığımda sanık ile maktulü gördüm, sanık olan oğlum eşine durmadan vuruyordu, ben de çığlık ile bağırdım, ‘ne vuruyorsun’ dedim, ben bağırınca sanık maktulü bırakıp kaçtı. Kaçarken de elinde bıçağı gördüm, sonra aşağı inince kapıda Ahmet Çalış’ı gördüm. Kendisine ‘Kadını kurtar oğlum’ dedim, kapıyı açtım, geldi maktulü dışarı çıkardık, ambulansı yarım saat bekledik, ben maktulün Ahmet Çalış ile bir ilişkisi olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Seher Çatalca’nın avukatı Nihat Mutlu “Eşe karşı tasarlayarak öldürme suçu işlenmiştir, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sanık Ceyhun Çatalca’nın avukatı Özgür Özbaş savunmasında “Somut olayda tasarlayarak öldürme söz konusu değildir. Suç aleti maktulün çantasından çıkmıştır, müvekkil sadece konuşmak amacıyla maktul ile buluşmuştur. Maktulün kullandığı hakaret sözleri ve çantasından çıkardığı bıçak nedeniyle aralarında arbede yaşanmıştır” derken olayda evlilik birliği açısından sadakat ihlali söz konusu olduğunu iddia etti. Bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğinitalep eden Özbaş, “Tanık beyanlarında aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘TASARLANMIŞ BİR CİNAYETTE AĞIR TAHRİK İNDİRİMİNİ KABUL ETMİYORUZ, İSTİNAF’A GİDECEĞİZ’

Sanık Ceyhun Çatalca ise “Maktule ile tartıştık. Çantasından bıçak çıkardı, bana saldırınca elini tuttum, boğuşma sırasında olay meydana geldi, kendimi kaybettim, ben kendisini öldürmek istemedim, öldürme kastım da yoktur” diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti kararında kasten yaralama ve öldürülme suçu olmasına rağmen sanığın maktuleyi ‘tasarlayarak öldürmediğini’ ifade etti.

Sanık 22 yıl hapis cezası alırken cezanın az olduğu ve ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Seher’in avukatı Nihat Mutlu “Tasarlanmış bir cinayette ağır tahrik verilmesini kabul etmiyoruz. İstinafa gidilecek. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar da Anadolu adliyesi önünden yaptığı açıklamada tüm kadınları Seher için adalet talep etmeye çağırdı.



SEHER’İN YAKIN ARKADAŞI: KATİLİN İNDİRİM ALMASINI İSTEMİYORUZ
Ekmek ve Gül’e konuşan Seher Çatalca’nın komşusu ve aynı zamanda yakın arkadaşı Seher’in sürekli şiddete maruz kaldığını ve pek çok kez şikayetçi olduğunu anlattı: “Şiddet görüyordu. Kaç gece (Ceyhun Çatalca’nın) elinden kurtardım. Polisler geldi hiçbir şey yapmadılar. Hep (Seher’in) yanında olmaya çalıştık ama yapamadık, gücümüz yetmedi. Katilin indirim almasını istemiyoruz, cezasını almasını istiyoruz. Arkadaşımızın kanı yerde kalmasın. Çok şikayetçi oldu. Gecenin yarısında bile gidip şikayetçi oluyordu. Evlerini ayırdıktan sonra, ayrıldıktan sonra bir gün gelip boğazına bıçak dayadı, şikayetçi olmasına rağmen bir şey olmadı. Ölmeden önceki gün (Ceyhun Çatalca) evine gidiyor, kapıyı zorluyor. Seher korkarak beni aradı. Polisleri aradık, polisler geldiğinde onu (Ceyhun Çatalca) bulamadılar. Sonra kapı tekrar zorlandı, tekrar polisler geldi ve dediler ki ‘Bir daha gelirse çığlık atın, komşularınız yardımcı olur’ dediler. Polislerin bile bir şey yapamadığını gördüm. Sesimi duyurmak istiyorum: Arkadaşımın kanı yerde kalmasın, yardımcı olun.”

İlgili haberler
Tuzla’da Seher Çatalca’yı öldüren Ceyhun Çatalca’y...

Tuzla Aydınlı’da, boşanma aşamasında olduğu Seher Çatalca’yı bıçaklayarak katleden Ceyhun Çatalca iç...

Seher’i sadece kocası değil topyekün bir sistem ka...

Seher Ç’nin öldürülmesinin ardından çıkan haberler sonrasında Ekmek ve Gül’e ulaşan, arkadaşları, Se...

Seher’i öldüren C.Ç, ‘Boşanacağım’ diyerek Seher’i...

Ayrılmak istediği için öldürülen Seher ölüm tehditleri aldığı C.Ç.’den şikayetçi olmuş. C.Ç.’nin ‘Bo...