İntihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram’ın davası görüldü
Boşandığı Yasin A. ve arkadaşı Servet K. tarafından intihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram’ın duruşmasında sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi, duruşma 13 Nisan’a ertelendi.

Boşandığı erkek Yasin A. ve Yasin A.’nın arkadaşı Servet K. tarafından intihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram'ın duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilirken duruşma 13 Nisan’a ertelendi.

Lale Bayram’ın avukatı sanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu ifade etti ve ceza olarak ağırlaştırılmış müebbet alacaklarına yönelik umutlu olduğunu söyledi: “İki sanık da birbirini suçluyor. Yasin Servet’in öldürdüğünü, Servet Yasin’in öldürdüğünü söylüyor. Ama karakolda olsun, duruşmada olsun verdikleri ifadeler tamamen çelişkili. Mahkeme heyeti de şu an tutukluluğun devamı kararı verdiği için görünürde ikisinin ortaklaşa, planlı şekilde hareket ettiğine dair bir tutumları var. Çok yüksek ihtimalle indirimsiz şekilde ağırlaştırılmış müebbet cezası alacaklar.”

Aile de çıkacak karardan umutlu olduğunu ifade etti ve Lale’yi katledenlerin en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi. Aile, Yasin A.’nın Lale’ye “seni öldüreceğim, memleketten adam getireceğim, elimi sürmeyeceğim, kimse ben olduğumu anlamayacak” diye ölüm tehditleri ettiğini de hatırlattı. Lale’nin annesi Sabire Özdemir Lale’nin evliliği sırasında çokça darba uğradığını, şiddet gördüğünü, boşandıktan sonra da Yasin A. tarafından Lale’ye ve kendilerine dönük tehditlerin sürdüğünü ifade ederek adalet mücadelesini sürdüreceğini belirtti: “Dirisinde de sahip çıkmıştım, ölüsünde de. Asla bırakmayacağım. Ceza kararı çıksın haberi götüreceğim ona, mezarına, gözü aydın olacak.”

Yasin A.’nın 8 bin 500 TL karşılığında Servet K.’ya öldürttüğü iddiasına ilişkin Sabire Özdemir, “Sekiz buçuk milyar para vermiş bir de, ‘öldür’ demiş, 8 buçuk milyar mı benim kızımın değeri? Tuzak kurdular, oyun oynadılar kızıma. Kızımdan aldığı maaşla kızımı öldürttü çünkü kızım öldürüldüğünde cüzdan yok, para yok, banka kartları yoktu” diyerek kızını öldürenlerin cezalarını çekmesini istediğini söyledi. Yasin A.’nın Lale’nin hayatında 6 yıldır olduğunu söyleyen Özdemir, “ben barıştırıyordum araları bozuldukça, keşke barıştırmasaydım” diye pişmanlığını ifade etti.

Lale’nin ablası Leyla Çelikhası da Lale’nin uzaklaştırma kararı çok aldığını, darp raporlarının olduğunu ancak arada çocuk olduğu için getirip götürme durumunda görüşmek zorunda kaldıklarını söyledi.  Lale’nin üvey babası Muharrem Özdemir de Lale’nin karakollara başvurduğunu ölüm tehdidi aldığını, uzaklaştırma kararlarının bilindiğini ama yine de öldürüldüğünü ifade etti.

LALE’NİN ÇOCUĞU DEVLET ELİYLE KATİLİN AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Lale’nin oğlunun velayeti babasında olduğu için bir süre yurtta kaldıktan sonra çocuk sanık Yasin A.’nın ailesine teslim edildi. Lale’nin dayısı Murat İnce, Lale’nin oğlunun ortada kaldığını ifade ederek “Çocuk annesinin kaderini yaşadı, annesi bir zamanlar o çocuk esirgeme yurdunda kalıyordu, çocuğu da oraya verildi” dedi. Yasin A.’nın anlaşmalı boşanmayı çocuğun velayeti karşılığında kabul edeceğini söyleyerek velayeti aldığını, bu sebeple de çocuğun sanık Yasin A.’nın ailesine teslim edildiğini ifade eden aile bu duruma tepkili. Lale’nin ailesi çocuğun velayetini almak için dava açtıklarını ve davanın görüleceği Şubat ayını beklediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Sultanbeyli’de Yasin A, para karşılığı tuttuğu kiralık katille eski eşi Lale Bayram’ı öldürdü, ardından da intihar süsü verdi. Bayram’ın intihar etmediği, öldürüldüğü otopsi raporu sonucu ortaya çıktı.  İki sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. 18 Ocak’ta görülen duruşmada sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Haftanın öne çıkanları | Kadın cinayetleri tablosu...

Editörlerimizden Elif Turgut soruyor, Sevda Karaca değerlendiriyor.

Maktül mü-katil mi? Kırk katır mı-kırk satır mı?

‘Kadınlar olarak elbette ki ölmek de öldürülmek de istemiyoruz. Kadın cinayetlerinin artık çetelesi...

Boşanmak istediği için ölüm tehdidi alan kadınları...

Boşanmak istediği için koruma ve uzaklaştırma kararına rağmen kadınlar şiddete, saldırıya, ölümle te...