IŞİD'li kocasının şiddetinden kurtulmak için ölü numarası yaptı
Suriye’de IŞİD’e katılan, 1 yıl sonra Türkiye’ye dönen Ahmet K, karısını öldürmeye çalıştı. Kadın kurtulmak için ölü numarası yaptı. Ahmet K, öldü sanınca ellerini yıkayıp evden ayrıldı.

Urfa’da, 40 yaşındaki Ahmet K. boynundan bıçakladığı 4 çocuğunun annesi 19 yıllık eşi 34 yaşındaki Hanım K’yi öldüresiye dövdü. Eşinin şiddetinden kurtulmak için ölü numarası yapan kadın yoğun bakıma alınırken, Ahmet K. kaçtı.

Olay, Haliliye ilçesinde geçen cuma günü yaşandı. Ahmet K, eşini dövdü ve boynundan bıçakladı. Bu sırada Hanım K, eşinin elinden kurtulmak için ölü numarası yaptı. Ahmet K, karısının öldüğünü sanıp kanlı ellerini yıkayıp gömleğini değiştirdikten sonra evden ayrıldı.

Eşinin evden ayrılmasının ardından yarı baygın haldeki Hanım K, sürünerek komşulardan yardım istedi. Komşuların haber vermesi üzerine hastaneye kaldırılan Hanım K, boyun ve vücudunun büyük bölümünde oluşan çok sayıda yara ve darbe nedeniyle yoğun bakıma alındı.

IŞİD’E KATILMIŞ, DOLANDIRICILIK YAPMIŞ
Hanım K’nin kardeşi Ali Bucak şöyle konuştu:

“1 yıl boyunca Suriye’de DEAŞ terör örgütüne katılan ve daha sonra Türkiye’ye gelip kontör dolandırıcısı olan eniştem, kız kardeşimi öldürmek için eve geliyor. Ondan sonra sinsice arkasından gelip bıçağı alıp boynuna vuruyor. Kardeşim kendini korumaya çalışmak isteyince defalarca bıçakla vücudunun yaralıyor. Tekme- tokat yerde dövüyor. Kardeşimin gücü kocasına yetmeyince ölü numarası yapıyor. Bu sırada kocası, kardeşimin öldüğünü sanarak gidip elini lavaboda yıkıyor. Elbisesini değiştirip evde bulunan ruhsatsız tabancayı alıp elini kolunu sallayarak çıkıyor. Böyle bir cani insanın sokaklarda dolaşması herkes için tehlikelidir. Kardeşimin ve çocuklarının can güvenlikleri yoktur. Onun için devletten koruma talep ediyoruz. Bir an önce bu insanın yakalanmasını istiyoruz.”

Kaynak: DHA


İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...