İstanbul Sözleşmesi için nöbette olan kadınlar: Haklarımızdan vazgeçmiyoruz
İzmir'de kadınlar İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerine 3’ncü haftasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde devam etti.

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerine 3’ncü haftasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde devam etti.

“Boşanmayı değil katilleri engelle”, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir vazgeçmiyoruz”, “Nefrete inat yaşasın hayat”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganlarının atıldığı basın açıklamasını Deniz Uslu okudu.


‘İKTİDAR ŞİDDET VE KATLİAMLARIN SORUMLUSUDUR’

İstanbul Sözleşmesi'nde doğru bilinen yanlışları aktaran Uslu, “İstanbul Sözleşmesi’ni madde madde uygulamak yerine önce tartışmaya açan, hayatlarımızı gerici siyasete pazarlık konusu yapan ve hukuki olmadığı halde ‘istediğimi yaparım’ diyerek Sözleşme’den çekildiğini duyuran iktidar, bu süreçte yaşanan kadına yönelik şiddet ve katliamların doğrudan sorumlusu haline gelmiştir” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nden ve haklarından vazgeçmeyeceklerini yineleyen Uslu, “İstanbul Sözleşmesi açık ve anlaşılabilir bir metindir. Aylardır Sözleşmede asla bulunmayan maddeleri varmış gibi gösteren herkes kadınlar, çocuklar ve LGBTİ + bireylerin hayatları üzerinden kumar oynamaktadır. Bizler İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Anayasa'dan Medeni Kanuna haklar tehdit altında

Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı ne anlama geliyor? Kadınların hangi...

İzmirli kadınlar: İstanbul Sözleşmesini uygula

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya grubu, ‘İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmeyece...