İstanbul Üniversitesi’nde 40 işçi işten çıkarıldı: Emeğimize saygı istiyoruz!
İstanbul Üniversitesi’ndeki işinden olan 40 işçiden Birsen Keskin: 'Eşi kanser hastası olan, iki çocuğu kas hastası olan arkadaşlarımız var. Sadece işçilerin değil ailelerin de mağduriyeti var!'

İstanbul Üniversitesi'nde hukuksuzca işten atılan Tez-Koop-İş üyesi yaklaşık 40 Sosyal Tesisler işçisi, sesini duyurmak için bugün Beyazıt Kampüsü önünde bir araya geldi.

AKP'nin geçtiğimiz yıl Meclis'ten geçirdiği “üniversitelerin bölünmesi yasası”nın ardından bölünen İstanbul Üniversitesi'nde Tez-Koop-İş Sendikası'na üye olan yaklaşık 40 kantin işçisi işten çıkarıldı. Sesini duyurmak isteyen işçiler bugün İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi'ndeki işinden hukuksuzca atılan Birsen Keskin: “7141 mağduruyuz. İstanbul Üniversitesine 12 yılını vermiş, emek vermiş, canla başla çalışmış biri olarak konuşuyorum şu an. 7141 Kanunu Cumhurbaşkanlığı’nın çıkardığı bir kanun. Bize söylenilen ‘Cumhurbaşkanı’nın bizi işten çıkardığı. Burada 4857’nin 18. maddesini gerekçe gösterdiler. Bu da şunu söylüyor: ‘Önce işçiyi mağdur etmeden sen çözüm noktası buldun mu? Bulmadan önce bu işçileri mağdur etmemek için gayret gösterdin mi’ diyor. 2 üniversite rektörünün de sorumluluklarının yerini getirmediğini düşünüyorum. Burada işçiler ailelerin çoluk çocuklarının karşısında mağdur edildi. İşten atılanların hepsi, 45 yaş üzerinde insanlar. Eşi kanser hastası olan, iki çocuğu kas hastası olan arkadaşlarımız var, onların mağduriyetlerinin de görünmesini istiyoruz. Sadece işçilerin değil ailelerin de mağduriyeti var. Biz sadece işimizi yaptık bu dakikadan sonrada işimizi yapmak istiyoruz, mağdur ederek çözüm bulunmaz. Biz rektörlerimizden rica ediyoruz: Emeğimizi göz ardı etmesinler, emeğimize saygı istiyoruz, bizi tekrar işimize iade etmelerini istiyoruz” dedi.


Fotoğraf ve video: Eylem Nazlıer


İlgili haberler
ÖRMA TEKSTİL’DE İŞTEN ATMALAR: Krizin faturası yin...

İstanbul Esenyurt'ta bulunan ve Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş’in örgütlü olduğu Örma Tekstil'de çoğunlu...

ALO 170 yanlış biliyor: Hamilelik işten atma gerek...

Alo 170 yanlış biliyor. Hamilelik işten çıkarma gerekçesi olamaz. Hamileliği nedeniyle işten çıkarıl...

Makel’de alamadıkları ücretleri soran işçiler işte...

Makel’de ücretlerinin ödenmesini isteyen işçiler işten atıldı. Atılan işçilerden Funda Ergün, ‘Herke...