İstismarı davasında iki sanıktan biri serbest bırakıldı
14 yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verilerek istismar edilmesiyle ilgili devam eden davanın 6. duruşması görüldü. Davada tutuklu bulunan iki kişiden biri tahliye edildi. Dava 23 Ekim’e ertelendi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde 6 kişinin organize ettiği iddia edilen 14 Yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verilerek istismar edilmesiyle başlatılan Cafe Woods Davası’nın 6. duruşmasında Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık İ.D, kız çocuğunu S.A ile birlikte arabasına alarak Mamak’tan Sincan’a gezdirmeye götürdüğünü ve olayla bir ilgilisi olmadığını iddia etti. “Aracıma gezme amaçlı aldım” diyen İ.D., “Tekrar cafeye bıraktığımda cafede insanlar vardı ve açıktı böyle bir şey olacağını bilmiyordum yoksa izin vermezdim” diye konuştu. İ.D’nin avukatı da içeride bulunduğu sürenin göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

İstismar sanığı S.A ise çocuğun kendi isteği ile cafeye geldiğini söyleyerek, önceki ifadesinin değişmediğini belirtti. Çocuğun annesi N.D’nin avukatı Sevinç Hocaoğulları ise sanıkların tutukluluklarının devamını talep etti.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 23 EKİM’E ERTELENDİ

Duruşma sonunda karar açıklanırken olayla ilgili tanık sıfatıyla dinlenilmek istenen B.Y ve B.Y kardeşlerin zorla getirilmesi kararı verilirken tutuklu bulunan S.A’nın tutukluluğunun devamına, İ.D’nin ise tahliyesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 23 Ekim 2019 tarihine ertelendi. Karar sonrası anne N.D, bunu beklemediğini ifade ederek iki sanıktan birinin bırakılmasına tepki gösterdi.

İlgili haberler
Mamak’ta kadınlar istismara karşı sokakta

Mamak General Zeki Doğan Mahallesi’ndeki bir kafede 14 yaşındaki kız çocuğunun istismara uğramasına...

Mamaklı kadınlar çocuk istismarı ve cinayetlerine...

Büyük tepkilere neden olan çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerini Ankara Mamak’ta kadınlara sorduk....

Cafe Woods’taki istismar davası görüldü, çocuğun a...

Mamak'ta 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden 6 kişinin yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü...