İzmit Belediye Başkanı: Milli Eğitim Müdürlüğü de okul yemeği uygulamasında sorumluluk almalı
Okullarda çocuklara ücretsiz yemek sağlanması konusunda pilot proje yürütülen İzmit Belediyesi Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilkokul önünden açıklama yaptı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 4 pilot okulda sürdürmekte oldukları beslenme saati uygulamasına ilişkin Akçakoca İlköğretim Okulu önünde açıklamalarda bulundu. Çocukları okula gitmekte olan anne ve babaların okul masraflarını karşılamakta zorlandıklarını ve beslenme çantası hazırlamanın bile artık lüks haline geldiğini belirten Hürriyet, “Enflasyon ve ekonomik nedenlerden ötürü aileler geçimini karşılamakta güçlük yaşıyor. Çocuklar malesef kahvaltı ya da öğle yemeği yemeden okula gitmek zorunda kalıyor. Sağlıklı beslenemeyen, yeterli gıdaya erişemeyen her çocuk eğitime odaklanmakta güçlük yaşıyor. Biz de belediye olarak kaynaklarımızı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde kullanmak üzere yakın zamanda, sağlıklı beslenmek her çocuğun hakkı diyerek beslenme saati uygulamasını başlatmıştık” diye konuştu.

Hiçbir çocuğun okulda aç kalmasının kabul edilebilir olmadığını ifade eden Hürriyet, İzmit sınırları içerisinde 4 okulda haftanın 3 günü başlattıkları pilot uygulamanın yaygınlaştırılması için İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini ve protokol imzalamak istediklerini İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önlerinde herhangi bir engel oluşturmadığını fakat protokolün de bir türlü imzalanamadığını söyledi.

Okullarda dağıtılan yemeklerin belediyenin aşevlerinde titizlikle hazırlandığını söyleyen Hürriyet, dağıtım gerçekleştirdikleri okullarda sosyal desteğe ihtiyacı olan/olmayan ayrımı yapmaksızın tüm çocukları gözettiklerini vurguladı. Beslenme saati uygulamasını yaygınlaştırmak istediklerini belirten Hürriyet, “Biz gayet iyi niyetli bir şekilde, çocuğun üstün yararını gözeterek bu meseleye siyasetüstü bakılması gerektiğini düşünüyoruz. Beslenmenin, yoksulluğun, açlığın siyaseti olmaz. Burada dağıtım yaptığımız okullardaki çocukların ailelerinin siyasi görüşlerinin ne olduğunu bilmiyoruz ve bizi de ilgilendirmiyor. Çocuklarımız önceliğimiz diyoruz ve ayırt etmeksizin anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara dağıtıma hazırız, yeterki okul müdürleri, öğretmenler önayak olsun ve talepte bulunsunlar. Biz projemizi bütün okullarda ve her güne yaygınlaştırmayı çok istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün de bu noktada biraz sorumluluk alması gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmir'den 'okullarda bir öğün sağlıklı ve ücretsiz...

İzmir’de ‘Okullarda bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek’ kampanyası için toplanan imzalar MEB'e ulaş...

Kur korumalı mevduata ayrılan bütçenin yarısı çocu...

Meclis'te Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülürken okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz v...

Okullarda bir öğün ücretsiz yemeğe bütçe ayrılması...

CHP, İyi Parti ve HDP'nin öğrencilere okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek verilmesi için Mil...