Kadın mücadelesi sonuç verdi: Üst geçit yapılacak
Kadın öğrencilerin ısrarlı mücadelesi sonuç verdi. Trafik kazalarıyla gündeme gelen ve öğrencilerin üst geçit talep ettiği Çukurova Üniversitesi Yurdunun önüne yaya üst geçidi yapılacak.

Uzun süredir başta Çukurova Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubunun olduğu sonradan Çukurova Üniversitesi Kadın Topluluğunun da katıldığı ve binlerce kadın arkadaşımızın desteklediği Fevzi Çakmak ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurtları’nın önüne yaya üst geçidi ve trafik düzenlemelerinin yapılması için verilen mücadele, toplanan binlerce imza ve yollanan dilekçeler sonuç verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Ç.Ü. Mimarlık Fakültesi ile teknik iş birliği içeren protokolü imzaladı ve bu protokol çerçevesinde ilk proje olarak yurt önündeki Yaya Üst Geçidi Mimari Projesi’ne başlanacağını açıkladı. 

SÜREÇ ÇOK ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Süreç yaklaşık iki yıl önce aralık ayında bir kadın arkadaşımızın karşıya geçerken kaza geçirmesiyle başlamış, sonrasında artan kazalar ve karşıya geçişlerde yaşanan zorluk ve tehlikeler sürecin hızlanmasına, çalışmalara başlanmasına zemin hazırlamıştı. İlk kazadan sonra yaklaşık bir ay içinde binlerce imza toplanmış, dilekçe yazılmış ve topluluk önderliğinde belediyeye verilmişti. Yaklaşık iki haftada yaya üst geçidi yapılana kadar trafik ışıkları düzenlemesi yapılacağı yönünde olumlu bir şekilde dönüt alınmıştı. Sonraki süreçte tehlike azalmakla birlikte devam ederken belediye seçimlerinin araya girmesi ve belediye yönetiminde değişim yaşanmasıyla süreç uzamış, kadınlar projenin ve sürecin hızlanması için çalışmalara başlamıştı. Geçtiğimiz yıl üniversitede kurulan başka bir topluluk olan Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğunun da katılımıyla binlerce kadın önderliğinde bloklarda binlerce imza kısa süre içinde toplandı ve belediyeye ulaştırıldı. Kadınların dayanışması ve mücadelelerine Adana Büyükşehir Belediyesi sessiz kalmayarak üst geçit projesiyle birlikte kent genelindeki projenin tamamını içeren protokolü imzaladı ve ilk olarak yurt önündeki Yaya Üst Geçidi Mimari Projesi çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

ÇÜKÇAT OLARAK MUTLU VE UMUTLUYUZ

Birçok kadın arkadaşımızla yürüttüğümüz bu süreçte mücadelelerimizin olumlu sonuçlanması ve kadınlar olarak hakkımızı almamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir kez daha kadın dayanışması ve mücadelesinin istenildiği taktirde ne kadar ses getireceğini görmüş olduk. Bu bizlere ve bütün kadın arkadaşlara hâlâ yürütmekte olduğumuz yurt güvenliğinin artırılması ve taciz önleme biriminin oluşturulması gibi çalışmalar için de bir umut ışığı oldu. Topluluk olarak bütün kadın arkadaşlarımıza her zaman mücadele içerinde olup haklarını savunma çağrısı yapıyoruz.


ÇÜKÇAT: ÜNİVERSİTELİ KADINLARI BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ
Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu da alınan karar sonrası bir açıklama yaptı. ÇÜKÇAT açıklamasında üniversiteli kadınları talepleri etrafında birleşmeye çağırarak şunları söyledi: ‘Birlikte hareket ettiğimiz bu süreçte öğrencilerin sorunlarının ortak olduğunu ve bu sorunları çözmenin yolunun yine ortak mücadelemizle olacağını gördük. Seslerimizi birleştirerek kazanım elde edebileceğimizi bir kez daha gördük. Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu olarak bütün üniversiteli kadınları yaşadığımız sorunlar karşısında bir arada durmak, taleplerimiz etrafında birleşmek için topluluğumuza katılarak birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.’


İlgili haberler
Çukurova Üniversitesi öğrencisi kadınlar sorunları...

25 Kasım etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla bi...

Çukurova Üniversitesi’nde bir haftada ikinci taciz...

Adana’da bulunan Çukurova Üniversitesi’nde kadın öğrenciler, önceki taciz vakası üzerinden bir hafta...

Çukurova Üniversitesinde taciz

Çukurova Üniversitesi yemekhanesi önünde mastürbasyon yapan bir kişi kadın öğrencilerin tepkisi üzer...