Kadınlar soruyor: Gülistan Doku nerede?
Dersim’de bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku’dan hâlâ haber alınamazken yurdun dört bir yanında kadın örgütleri Doku’nun akıbetini soruyor.

Fotoğraf: Evrensel gazetesi

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun kaybolması üzerinden bir yıl geçti. Geçen sürede Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma “intihar” olasılığı üzerine yoğunlaştırıldı. 7 ocakta baraj gölünde başlatılan arama kesintilerle beraber 23 kasıma kadar devam etti ve bir sonuç elde edilemedi. Ulusal Kriminal Bürosu Dinar Köprüsü’nde herhangi bir nesnenin suya atlamadığını rapor etti. 

Doku’nun en son görüştüğü ve tartıştığı baş şüpheli olarak gösterilen Zaynal Abarakov halen serbest olurken, Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Y. soruşturmanın gizliliğini ihlalden kasım ayının sonunda açığa alındı ve hakkında Doku’ya ait bilgileri “Hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak”tan kamu davası açıldı.

Gülistan’ın bir yıldır bulunamamasına tepki gösteren kadınlar ülkenin dört bir yanında sokağa çıkarak Gülistan’ın akıbetini soruyor.


Fotoğraf: Evrensel

DERSİM: AKIBETİNİ SORMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Dersim Kadın Platformu Seyit Rıza Meydanı’nda Gülistan Doku için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya; Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku ile babası, EMEP il başkanı Ergin Tekin, HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Alican Önlü, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve çok sayıda kurum temsilcisi de katıldı. Açıklamada platform adına açıklama metnini okuyan Damla Çınar 1 yıldır ‘Gülistan Doku nerede?’ sorusunu sorduklarını söyleyerek “Gülistan bulunana kadar akıbetini sormaktan da vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

YALNIZCA İNTİHAR İHTİMALİ ARAŞTIRILDI

1 yıldır, yalnızca intihar ihtimalinin araştırıldığın belirten Çınar, ‘soruşturma genişletilsin ve çok yönlü bir araştırma yapılsın, Zaynal Abakarov şüpheli olarak soruşturmaya dahil edilsin’ çağrısına sessiz kalındığını aktardı. Zaynal Abakarov’un yargılannmasını istediklerini belirten Çınar “Kaybedildiği günden yalnızca 1 gün önce Zaynal Abakarov Gülistan'ı zorla arabasına bindirmeye çalışmış, çevredekilerin çağırmasıyla gelen polisler ve Zaynal’ın polis babası bu kaçırma girişiminin üstünü kapatmıştı. 5 Ocak sabahı ise Zaynal’ın çalıştığı kafede Gülistan’a bağırdığı, üzerine yürüdüğü ve kafeden ayrılmasını engellediği kamera kayıtları ile sabit. Gülistan en son 12.25’te görüldü. Zaynal ise o gün geç bir saate kadar hiçbir telefona çıkmamış ve Gülistan’ın arkadaşına: ‘O kendine bunu getirdi. Dün gece başıma bela oldu. Artistlik yapmaya başladı. Ondan insan gibi ayrılacaktım. Dün gece evde büyük kavga çıktı. Annemin bütün planları bozuluyordu. Babam çok sinirlendi’ diye itiraf niteliğinde bir mesaj atmıştır” diye açıklamalarda bulundu.

İFADELERE, BEYAN EDİLMEMİŞ CÜMLELER EKLENDİ

Dersim’de valiliğin, kolluğun ve savcılığın, kayıp ihbarı yapmak için karakola giden Gülistan’ın arkadaşlarının ifadelerine "Gülistan bana Baraj Gölü’ne atlamaya gideceğini söyledi" gibi gerçekte hiç beyan edilmemiş cümleler eklendiğini belirten Çınar, “Köprüden atladı diyerek yazılan senaryolar uzmanlık raporlarıyla çürütüldü. Aylar süren sualtı araması sonuçsuz kaldı. Gülistan kaybedildikten sonra Zaynal’ın ifadesi evde alındı, ifadede eksik ve yanlış bilgiler olmasına rağmen Zaynal hiç sorgulanmadı. Zaynal’ın evinde ve babasının aracında kan, tükürük ve doku örnekleri araştırılmadı, ailenin bir gece yarısı şehirden kaçarcasına ayrılmasına izin verildi. Gülistan’ın ablası Aygül Doku ailenin şehirden çıkışını engellemek istediği için ceza tehdidi ile karşı karşıya bırakıldı. Gülistan’ın annesi ve ablası sadece evlatlarının akıbetini sordukları için, darp edilerek adeta bir utanç sahnesi yaşanarak gözaltına alındı” diye konuştu.

‘GÜLİSTAN DOKU NEDEN SADECE SUDA ARANDI’

Çınar şöyle devam etti: “Bugüne gelindiğinde bizler Gülistan’ın ve kaybedilen, katledilen tüm kadınların esas failini iyi tanıyoruz. Kentimizde yaşanan sayısız cinsel suçtan, katledilen ve kaybedilen kadınlardan, Şule’den Duygu’dan, İpek’ten, Pınar’dan, Aylin’den, Esma’dan tanıyoruz. Kadınları ikincil cins olarak gören, yaşamı erkek egemenliği üzerine inşa eden, yargıdan medyaya kadar, öldürülse bile hep kadınları suçlayan düzeniniz, bu düzeni hevesle sürdüren iktidar suçludur. Biz kadınlar bugün bu meydanda daha güçlü soruyoruz: Gülistan’a ne oldu? Zaynal Abakarov’u neden koruyorsunuz? Gülistan neden sadece suda arandı? Bugün birçok farklı şehirden kadınlar ile aynı soruyu soruyoruz. İlk günden beridir sormaktan vazgeçmediğimiz gibi Gülistan bulunana kadar akıbeti sormaktan da vazgeçmeyeceğiz.”

‘GÜLİSTANLAR ÖLMESİN’

Açıklamada konuşan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku da “Gülistan’ıma ne oldu? Ben her akşam kafamı yastığa koyunca bu soruyu soruyorum. Gülistan intihar etti diyorlar: intihar edecek biri neden kitap alsın, niye anne ben eve geleceğim desin. Her gün kadınlar öldürülüyor. Kadınlar ölmesin. Bu yıl Gülistanlar ölmesin. Bizim yüreğimize ateş düşürenlerin de yüreğine ateş düşsün.” diye konuştu.

GENÇ KADINLAR HESABINI SORACAK

HDP milletvekili Dersim Dağ da yaptığı konuşmada özel savaş politikalarıyla gençlerin aşk ve sevgi söylemleri üzerinden gençlerin iradesizleştirildiğini belirterek “Bu yargı Musa Orhan’ları koruduğu gibi Zaynal’ları da mı koruyor? Kaybedilen, katledilen kadınların hesabını soracağız. Gülistan Doku’nun akıbetini soran arkadaşlarını yurttan atanlar, Musa Orhanlar hesap verecek. Bizatihi genç kadınlar bu hesabı soracak.” diye konuştu.


Fotoğraf: Jinnews

DİYARBAKIR: SORUŞTURMADAKİ İHMALLER SİLSİLESİ KABUL EDİLEMEZ!

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybedilişinin birinci yıldönümü nedeniyle Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı Diyarbakır Barosu ek binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya ağ bileşenleri katılırken basın metnini Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Asya Cemre Işık okudu.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın 1 yıldır devam ettiğini dile getiren Asya, Gülistan’ın telefon sinyalinin tamamen kesildiği yer olan Sarı Saltuk Viyadüğü-Uzunçayır Baraj Gölü’nde aralıklarla yapılan arama çalışmalarından hiçbir sonuç elde edilemediğini belirtti. Gülistan’ın ailesinin başvurusu üzerine Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı tarafından bir heyet oluşturulduğunu kaydeden Asya soruşturmanın etkin yürütülmesini istedi: “17 Ocak 2020 tarihinde kente gidilerek yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşılmıştır. Heyet tarafından soruşturmanın genişletilmesine, delillerin toplanmasına ilişkin talepleri içeren dilekçe savcılığa sunulmuştur. Ancak savcılıkça gerekli soruşturma işlemleri yürütülmemiştir. Dersim’de Gülistan’ın akıbetini sormak için toplanan arkadaşlarının ve kadın örgütlerinin eylemleri yasaklandı. ‘Gülistan Doku nerede’ diye soran Rosa Kadın Derneği üyelerine, haklarında yürütülen soruşturmalarda bu eylemleri neden yaptıkları soruldu. Gülistan’ın ablası Aygül Doku yaptığı açıklamalarda Dersim’de ki bazı kamu görevlilerinin kendisine ‘basından uzak durun, Gülistan’ın bedenini vereceğiz size’ şeklinde beyanlarda bulunarak baskı uyguladığını açıkladı” sözlerine yer verdi. Kadınların her gün maruz kaldıkları taciz, tecavüz, şiddet, kaçırılma, ısrarlı takip ve öldürülme gerçekliği karşısında; 1 yıldır kayıp olan Gülistan’ın soruşturma dosyasındaki ihmaller silsilesi ve ayrımcı pasiflik hukuken ve vicdanen kabul edilemez. Gülistan Doku şahsında kadınların kaybedildiği olaylara ‘intihar odaklı’ değil, öldürülme, kaçırılma dahil her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak soruşturma işlemleri etkin şekilde yürütülmelidir. Gülistan’ın akıbetinin araştırılması ve bulunabilmesi için gerekli tüm işlemlerin yürütülmesini talep ediyor ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.”


Fotoğraf: Evrensel gazetesi

ANTEP: ZAYNAL ABAKAROV’U NEDEN KORUYORSUNUZ?

Antep Demokratik Kadın Platformu yaptığı basın açılamasıyla Gülistan Doku’nun bulunmasını ve olayın üstünün örtülmemesini istedi: “Zaynal Abakarov’u koruyanlardan, kadın cinayetlerine gözünü kapatan ve pişkin pişkin ‘nereden çıktı bu kadın dövmek, nereden çıktı bu kadın cinayeti’ diyenlere sormaya devam ediyoruz. Gülistan Doku nerede? Zaynal Abakarov’u neden koruyorsunuz? Süleyman Soylu’nun kadın cinayetlerinin yüzde 21 azaldığını açıkladığı gün, Antep’te 24 yaşındaki bir kadın altı aylık bebeğiyle yaşadığı evinde karnında tabancayla vurulmuş bulundu. Azaldığı söylenen ama artan cinayetler için 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması talebimizi yineliyoruz. Gülistan ‘sen bağır ki şiddet sussun’ diyerek kadınların sesi oldu, bizler de bu kez Gülistan için bağırıyoruz. Gülistan’ı biz kadınlar bulacağız. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın kadın mücadelesi.”

Fotoğraf: Evrensel

ANKARA’DA GÜLİSTAN’IN AKIBETİNİ SORAN KADINLARA POLİS SALDIRISI: 18 GÖZALTI

Ankara Kadın Platformu’nun bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için yaptığı eyleme polis saldırdı. Eylemde 18 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kadın Platformu bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku’nun akıbetini sormak amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. Çankaya Belediyesi önünde yapılması planlanan açıklamanın engellenmesi için bina önüne çok sayıda polis aracı park edildi. Bunun üzerine kadınlar Selanik Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca polisin engellemelerine maruz kalan kadınlar, Meşrutiyet Caddesi’nde durduruldu. Kadınlar basın açıklamasının kapalı bir mekanda gerçekleştirmesi dayatmasını kabul etmediler. Bunun üzerine kadınlara saldıran polis, kadınları sürükleyerek gözaltına aldı. Gözaltına alınan 18 kişi arasında Jin News çalışanları Habibe Eren ve Öznur Değer ve serbest gazeteci Eylül Deniz Yaşa da bulunuyor. Gözaltına alınanların akşam saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi.


Fotoğraf: DHA

İSTANBUL: TAM BİR YILDIR SORUYORUZ, GÜLİSTAN NEREDE?

Gülistan Doku için Beşiktaş'ta da eylem yapıldı. Kadınlar, “Tam Bir Yıldır Soruyoruz Gülistan Doku Nerede?" yazılı pankart açarak Doku'nun bulunmasını istedi.

Beşiktaş Meydan'da bir araya gelen kadınlar, "Tam Bir Yıldır Soruyoruz Gülistan Doku Nerede?" yazılı pankart açarak eylem yaptı. Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden bir yıl geçtiğini ve bir sonuca ulaşılamadığını söyleyen kadınlar, “Gülistan Doku Nerede?" diye sordu. Gülistan Doku'nun fotoğraflarını taşıyan kadınlar, Doku'nun bulunmasını istedi.


Fotoğraf: Kadınların Kurtuluşu

Gülistan Doku için Adalet Komisyonları çağrısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar da basın açıklaması gerçekleştirerek Gülistan'ın akıbetini sordu. 

Fotoğraf: Evrensel

İZMİR: GÜLİSTAN BULUNSUN, ZAYNAL YARGILANSIN

Gülistan Doku için Adalet Komisyonu İzmir'de, Gülistan Doku'nun 1 yıldır kayıp olmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesi Halk Bank önünden bir araya gelen kadınlar sık sık, “Gülistan Doku nerede?”, “Zaynal yargılansın Gülistan bulunsun”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Berfin Gündoğan, “Biz kadınlar Gülistan'ı bir yıldır soruyoruz. Bir yıldır Zaynal Abakarov yargılansın, yalnızca barajda değil Dersim ve çevresinde etkin arama yapılsın taleplerini haykırıyoruz” dedi.

“Kaybedilen ve katledilen tüm kadınların esas failini iyi tanıyoruz. Kadın düşmanı yargınızla, askerinizle, polisinizle, medyanızla, yasalarınızla, kadınlara saldıran politikalarınızla erkek iktidarınızı kadınlardan korumak istiyorsunuz. Ancak biz kadınlar birbirimizi iyi tanıyoruz. Erkek devletin barikatlarını birlikte aşıyoruz” diyen Gündoğan, tüm kadınları Gülistan ve kaybedilen diğer kadınlar için adalet mücadelesine çağırdı.

Ayrıca Dikili Kadın Platformu da Atatürk Meydanı’nda “Gülistan Doku nerede?” diyerek basın açıklaması yaptı.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

ADANA: GÜLİSTAN’IN NEREDE OLDUĞUNU SORMAK MEŞRU HAKKIMIZ!

Adana Kadın Platformu, Gülistan Doku'nun akıbetini sormak için Heykelli Park'ta basın açıklaması yaptı. 

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Doku'nun ailesi de katıldı. Gülistan Doku'nun ablası Şilan Filiz, “Gülistan bir yılır kayıp. Nedense hiçbir iz yok. Gülistan’ı artık bulmalarını istiyoruz. Bir mezar taşı istiyoruz” dedi. Açıklamanın ardından ağlayarak öfkesini dile getiren Filiz, şunları söyledi, “Her akşam Gülistan’ın kemiklerini bulalım diye dua ediyoruz. Benim çocuğum bana ‘Anne insan kaybulur mu? İnsan eşya mı kaybolsun?’ diyor. ‘Anne, teyzem nasıl kayboldu?’ diyor.” 

Açıklamada platform adına basın metnini Sevil Aracı okudu: “Az önce aldığımız habere göre Ankara’daki kadın arkadaşlarımıza bir saldırı gerçekleştirilmiş, basının kameraları kırılmış, eylem yapmaları engellenmek istenmiş. Bizim en meşru sorumuzdur “Gülistan Doku nerede?” demek. Bunu demeyi ta ki cevap alana kadar sürdüreceğiz” dedi. 

Kadınların bir yıldır Zaynal Abakarov’un yargılanması ve yalnızca barajda değil Dersim ve çevresinde etkin arama yapılması taleplerini haykırdıklarını dile getiren Aracı, "İşte bu kadın dayanışmasının gücü ile kadınların öfkesinin gücü ile Gülistan Doku’yu bulacağız, Gülistan için adaleti kazanacağız. Adaletin bizim ellerimizde, kadınlar için adalet bu meydanda, bizde. Tüm kadınları Gülistan’ı sormaya,Gülistan gibi akıbeti belirsiz kadınları sormaya çağırıyoruz. Birlikte yeter diyelim, Gülistan ve kaybedilen tüm kadınlar için adaleti kazanalım" dedi.

Ankara’da “Gülistan Doku nerede” diyenlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Gülistan Doku’un akıbetinin bilinçli şekilde karartılmak istendiğini belirterek “Gülistan Doku nerede?” diye soran kadınlara yapılan gözaltıların da Gülistan Doku’nun ablasına yargının verdiği cezaların da bunun göstergesi olduğunu söyledi. 

Gülistan Doku’nun kuzeni Barış Doku da, “Gülistan Doku’nun tek bulunmama sebebi garip, fakir bir köylü ailenin çocuğu olduğu için. Bir yıldır annesi perişan durumda. Amcamın kızının bulunmasını istiyoruz. Fakiriz ama yüreğimiz büyük. Bir yıl değil bin yıl da geçse ömrümüz olduğu sürece arayacağız” dedi.


Fotoğraf: EkmekveGül

ANTALYA: TAHAMMÜLÜMÜZ YOK ARTIK YETER!

Antalya’da Attolos Heykeli önünde bir araya gelen Antalya Kadın Platformu da Gülistan’ın akıbetini sorarak basın açıklaması gerçekleştirdi:

“Gülistan tam bir yıl önce bugün kayboldu. Yüzlerce kadının katledildiği, kadınların şüpheli bir şekilde bir yerden düştüğü, adına intihar denildiği, çocukların istismara uğradığı ve tüm bunlar olurken medyanın sustuğu, hukukun erkekçe işlediği, kolluk güçlerinin failleri koruduğu koskaca bir yıl geçti. Tahammülümüz yok artık yeter! Her sabah kadın cinayetlerini ile gözümüzü açmak, gece uyumadan önce bugün kaç kadın ölmüş diye sorgulamak istemiyoruz. Bugün kaybolmasının üzerinden bir yıl geçen Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli Zaynal Abakarov. Devletin cezasızlık politikaları ile sırtları sıvızlanarak hayatlarına devam ediyorlar. Biz kadınlar yaşadığımız evlerde çalıştığımız iş yerlerinde ve atölyelerde geçtiğimiz sokaklarda her an saldırıya şiddete ve cinayete uğrama korkusu ile günlerimiz geçiriyoruz. 2021 kadın mücadelesinin yılı olacak. Katledilen, intihara sürüklenen, kirpiği yere düşen her bir kız kardeşimize söz veriyoruz; gerçek adalet sağlanan kadar mücadeleden dönmek yok.”


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

BURSA: 1 YILDIR KAYIP OLAN GÜLİSTAN DOKU NEREDE

Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştiren Bursa Kadın Platformu üyesi kadınlar “1 yıldır kayıp olan Gülistan Doku nerede?” diye sordu. 

Bursa Kadın Platformu adına açıklama yapan Emel Saymaz, “ Gülistan’ın kaybolmasına neden olan sebepleri ve Gülistan’ın 1 yıldır neden bulunamadığını, biz kadınlar öğrenmek istiyoruz. Gülistan Doku’nun kaybolmasından sorumlu baş şüpheli Zaynal Abakarov ve ailesi neden halen sorgulanmıyor? Barajda göstermelik arama çalışması yaparak olay kapatılmaya çalışıyor. Gülistan kaybolduğu hafta Munzur Üniversitesi’nde eylem yapan kadınlara polis gözaltı yapıyor. Kadınlar olarak bizler baskılara rağmen Gülistan’ı sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Gülistan ve katledilen tüm kadınların failini iyi tanıdıklarını vurgulayan Saymaz, “ Erkek egemen zihniyetinizle yargıya yaptığınız müdahalelerinizle, olayların üzerini örtmeye çalışarak failleri korumaya, aklamaya çalıştığınızı biliyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni etkin biçimde uygulamayan bu sözleşmeden çekilmek isteyen her öldürülen kadınların sorumlusu da sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

Kadınları, çocukları koruyan yasaların etkin biçimde uygulanması gerektiğini belirten Saymaz, “ İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun ile kadınların, çocukların hayatlarının güvence altına alınmasını istiyoruz.’’diyerek bunun için ne mücadelelerinden ne hayatlarından ne de haklarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

KOCAELİ: YAŞAMLARIMIZDAN, HAKLARIMIZDAN, BİRBİRİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, İzmit Belediye İş Hanı önünde yaptıkları eylemde Gülistan Doku'nun akıbetini sordu.

Kocaeli Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Cemile Gültepe, 1 yıl boyunca yaşananları anlattı. Gülistan’ın bulunması için gerekli adli ve idari işlemlerin yürütülmediğini vurgulayan Gültepe, "Soruşturmanın tarafsız ve bağımsız bir birim tarafından yürütülmemesi, şüpheliler hakkında gerekli koruma tedbirlerinin uygulanmaması, tüm delillerin toplanmaması, soruşturmanın 'intihar' eksenli yürütülmesi, aramaların sadece suda devam ettirilmesi hususları karşısında; Gülistan’ın bulunması için gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve ivedilikle yürütülmediği açıktır" dedi.

‘TÜM YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ’

Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesini istediklerini söyleyen Gültepe, "Kadınların her gün maruz kaldıkları taciz, tecavüz, şiddet, kaçırılma, ısrarlı takip ve öldürülme gerçekliği karşısında; 1 yıldır kayıp olan Gülistan’ın soruşturma dosyasındaki ihmaller silsilesi ve ayrımcı pasiflik hukuken ve vicdanen kabul edilemez. Gülistan Doku şahsında kadınların kaybedildiği olaylara 'intihar odaklı' değil, öldürülme-kaçırılma dahil her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak soruşturma işlemleri etkin şekilde yürütülmelidir. Gülistan’ın akıbetinin araştırılması ve bulunabilmesi için gerekli tüm işlemlerin yürütülmesini talep ediyor ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün Kocaeli'de yaşanan kadın cinayetine de değinen Gültepe, "Kartepe’de Sevda Kösecik’in henüz 33 yaşındayken eski eşi tarafından çocuklarının gözleri önünde öldürüldüğünü üzüntüyle, öfkeyle öğrendik. Kadınların kaybedildiği, öldürüldüğü, şiddete, tacize, istismara maruz bırakıldığı eril düzeni yıkıp eşit, özgür, adil bir dünyayı var edene kadar susmuyoruz" dedi.

Fotoğraf: Adıyaman İl Kadın Platformu

ADIYAMAN

İlgili haberler
Gülistan Doku'nun ablası: Feryadımız göğe erdi ama...

Kadınlar bugün Gülistan Doku'nun akıbetini sormak için sokakta. Ablası Aygül Doku, 'Feryadımız göğe...

Gülistan Doku Adalet Komisyonları 1 yıllık raporu...

Gülistan Doku Adalet Komisyonları, üniversite öğrencisi Doku’nun kaybediliş yıl dönümüne ilişkin rap...

Bursa Kadın Platformu, 5 Ocak'ta Gülistan Doku içi...

Bursa Kadın Platformu 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun kayboluşun...